112

112-nieuws: Afhaalrestaurant Watertorenweg De Esch overvallen | Code geel in Zuid-Holland voor dichte mist

Een Chinees afhaalrestaurant in De Esch is zaterdagavond overvallen
Een Chinees afhaalrestaurant in De Esch is zaterdagavond overvallen © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zaterdag 21 januari.

20:40 - Afhaalrestaurant Watertorenweg De Esch overvallen

Een man heeft zaterdagavond een Chinees afhaalrestaurant aan de Watertorenweg overvallen. Dit gebeurde omstreeks 20:40 uur. De overvaller bedreigde het personeel met een mes en heeft geld buit gemaakt.
De man, die de zaak binnen kwam met een skibril op, is gevlucht meldt een woordvoerder van de politie. Burgernet heeft een signalement van de man verspreid. Niemand is gewond geraakt bij de overval. Dezelfde zaak is 2 december 2022 ook al overvallen, destijds ook onder bedreiging van iemand met een mes.

19:15 - Tweetal laadt gekapte bomen langs N214 Ottoland illegaal op

Een tweetal met een bestelbus in Ottoland probeerde zaterdagmiddag gekapte bomen langs de weg te verzamelen. Dit gebeurde langs de provinciale weg ter hoogte van Ottoland. Dit deden ze volgens de politie zonder toestemming van de eigenaar van het gekapte hout.
Zekwamen uiteindelijk weg met enkel een waarschuwing. De wijkagenten wijzen mensen op Instagram erop dat het opladen van gekapte bomen, zonder toestemming, strafbaar kan zijn.

17:35 - Code geel in Zuid-Holland voor dichte mist

Rijkswaterstaat waarschuwt om zaterdagavond - en nacht extra alert te zijn als je de weg op gaat. Het KNMI heeft namelijk voor zes provincies Code Geel afgegeven. In Zuid-Holland wordt zaterdag gewaarschuwd voor plaatselijke dichte mist tot vermoedelijk 23:00 uur. Het zicht kan minder dan 200 meter zijn. Morgenochtend is er in delen van het land ook nog kans op gladheid en mist.

13:30 - Rotterdammer aangehouden voor verhandelen drugs Terneuzen

Een 22-jarige Rotterdammer is in Terneuzen aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in soft- en harddrugs. De Rotterdammer is afgelopen woensdag aangehouden in verband met een lopend onderzoek. Na zijn aanhouding zijn twee woningen in de gemeente Terneuzen doorzocht.
In een woning zijn harddrugs gevonden. Ook is er beslag gelegd op een groot contant geldbedrag, merkkleding, een televisie en een auto. In het andere huis is een hennepkwekerij met ongeveer 11-honderd planten gevonden. Die kwekerij is ontmanteld.
De Rotterdammer is de afgelopen dagen verhoord en zit nog vast, meldt de Zeeuwse politie.