SPARTA

Sparta kent zorgeloze avond op bezoek bij Cambuur

Sparta viert de 0-3 van Vito van Crooij
Sparta viert de 0-3 van Vito van Crooij © Orange Pictures - Henk Jan Dijks
Sparta heeft een zorgeloze avond gehad in Friesland. De ploeg van Maurice Steijn wist met 0-3 te winnen van Cambuur door goals van de complete voorhoede. Door deze overwinning staat Sparta nu nog steviger op de zesde plaats en is het op gelijke hoogte gekomen met FC Twente, dat nog wel een beter doelsaldo heeft.
Drie belangrijke momenten in Cambuur-Sparta
Drie belangrijke momenten in Cambuur-Sparta © Orange Pictures - Henk Jan Dijks
Nadat Sparta vorige week met 1-0 van Excelsior won, wilde het zaterdagavond opnieuw een overwinning boeken. Dat deed de ploeg met één wijziging ten opzichte van die wedstrijd. Arno Verschueren, die vorige week geschorst was, verving Jeremy van Mullem.
Maurice Steijn na afloop van de wedstrijd Cambuur-Sparta
De wedstrijd begon gelijkwaardig. Sparta kreeg een klein kansje met Koki Saito en ook Cambuur kwam in de buurt van het andere doel. Doelman Nick Olij stond echter zijn mannetje en haalde de angel uit de aanval. Na tien minuten was het dan toch raak voor de ploeg van Maurice Steijn.
Tekst gaat verder onder het fragment.
Tobias Lauritsen met de 0-1 tegen Cambuur

Doelpunten voor alle aanvallers

Tobias Lauritsen kreeg alle vrijheid van Cambuur en kon uithalen. Hij krulde de bal precies om de keeper heen en recht in de kruising. Na deze mooie goal bleef Sparta aanvallen en was het in de achttiende minuut opnieuw raak voor Sparta. Koki Saito nam de bal mee op de borst en werkte de bal langs doelman Joao Virginia waarmee hij zijn eerste goal maakte in dienst van de Rotterdammers.
Sparta viert de goal van Tobias Lauritsen waarmee hij zijn ploeg op voorsprong zette tegen Cambuur © Orange Pictures - Henk Jan Dijks
In de eerste helft gebeurde er verder weinig spannends al leek het er nog heel even op dat er een strafschop kwam in het voordeel van Sparta. Sven Mijnans werd vastgehouden, maar de VAR vond het te weinig om hier de bal voor op de stip te leggen. De Rotterdammers konden vervolgens met een comfortabele voorsprong de kleedkamers opzoeken.
Koki Saito met de 0-2 voor Sparta
Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Sparta alsnog een strafschop van scheidsrechter Jochem Kamphuis, tot onvrede van het thuispubliek. Vito van Crooij schoot de bal koeltjes door het midden binnen waardoor alle aanvallers die op het veld stonden hun doelpuntje mee hadden gepikt.
Vito van Crooij blij met zijn goal in de wedstrijd tegen Cambuur

Kansen voor Cambuur

Vanaf de zestigste minuut kwam de ploeg van Sjors Ultee eindelijk een beetje in het spel van Sparta. Cambuur kreeg in korte tijd verschillende kansen om de aansluitingstreffer binnen te schieten, maar verzuimde om die kansen te benutten. Na deze mogelijkheden had Cambuur veel de bal, maar was er nog maar weinig actie op het veld.
Vito van Crooij benut strafschop (0-3)
In de slotfase kreeg Lauritsen nog twee kansen die er net niet ingingen. Een domper op de avond was het uitvallen van Lauritsen, die met een handblessure van het veld moest. Sparta trok uiteindelijk de overwinning over de streep en doet daarmee uitstekende zaken in de eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn staat dus op gelijke hoogte met FC Twente en heeft zelfs Ajax in zicht, dat voorlopig maar één punt meer heeft.
Sven Mijnans zag Sparta met 0-3 winnen van Cambuur
Komende dinsdag komt Sparta alweer in actie tegen RKC Waalwijk en uiteraard is Rijnmond ook daar weer van de partij.