POLITIE

Politie maakt identiteit bekend van verdachte schietpartij winkelcentrum Zwijndrecht

Verdachte Minh Nghia Vuong
Verdachte Minh Nghia Vuong © Politie.nl
De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de man die verdacht wordt van de zeer gewelddadige schietpartij in een winkelcentrum in Zwijndrecht. Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong.
De man wordt ervan verdacht gistermiddag een moeder en haar dochter te hebben neergeschoten op een drukke parkeerplaats van winkelcentrum Walburg. Dit gebeurde rond 13:45 uur.
De slachtoffers zijn een 66-jarige vrouw uit Dordrecht en een 38-jarige vrouw uit Rotterdam. De moeder overleed ter plekke, de dochter werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De schutter wist te ontkomen.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Hulpdiensten na fatale schietpartij op parkeerplaats winkelcentrum Walburg
Hulpdiensten na fatale schietpartij op parkeerplaats winkelcentrum Walburg © MediaTV

Signalement

De man naar wie de politie op zoek is heeft een lichtgetinte huid, is 1.70 meter lang, heeft een normaal postuur en kort zwart haar. Tijdens het incident droeg hij een donkere jas van het model parka, daaronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong heeft de bijnaam 'Lucky' en is de ex-partner van de 38-jarige vrouw.
De man is vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Mensen die de verdachte zien of informatie hebben over zijn verblijfplaats, worden opgeroepen om de man niet zelf te benaderen, maar contact op te nemen met de politie.
Een deel van het parkeerterrein werd afgesloten voor onderzoek
Een deel van het parkeerterrein werd afgesloten voor onderzoek © Rijnmond