POLITIE

112-nieuws: Politie erg tevreden over verloop Feyenoord-Ajax | Garage maanden dicht voor inbouw geheime ruimtes

Arrestatie bij de Klassieker
Arrestatie bij de Klassieker © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zondag 22 januari.

20:00 Politie erg tevreden over verloop Feyenoord-Ajax

Rond de wedstrijd Feyenoord - Ajax van vanmiddag zijn amper incidenten geweest, zegt de politie. Die is dan ook tevreden over hoe de supporters zich hebben gedragen. Voor de wedstrijd was er wel een kort moment waarop de confrontatie werd gezocht met de politie. Daarbij is ook met vuurwerk gegooid. Met een snelle inzet heeft de politie dat in de kiem gesmoord en zijn er enkele aanhoudingen verricht. In totaal zijn er zeven aanhoudingen verricht.
De omgeving van het stadion werd in aanloop naar de Klassieker omgebouwd tot een onneembare vesting, met onder andere grote betonnen hekken op de parkeerplaats. In het stadion werden metershoge netten rond het speelveld opgehangen om escalatie door supporters te voorkomen. Tijdens en na de wedstrijd bleef het rustig rondom De Kuip en in de stad, zegt de politie tevreden. Feyenoord speelde De Klassieker met 1-1 gelijk.

17.15 Garage maanden dicht voor inbouw geheime ruimtes

De politie heeft een inval gedaan bij een garage in het Oude Westen. Daar werden geheime ruimtes in auto's gebouwd, die alleen met geheime knoppen en handelingen geopend kunnen worden.
Het bedrijf aan de Drievriendenstraat werd al langer in de gaten gehouden, zegt de politie op Instagram. In de garage stonden tijdens de inval ook meerdere voertuigen die waren omgebouwd. Een man van 50 uit Rotterdam is aangehouden. De garage is door de burgemeester voor 3 maanden gesloten.

13:53 - Arrestatieteam voor melding vuurwapen in Ridderkerk

In Ridderkerk is vandaag een arrestatieteam ingezet na een melding over een vuurwapen in een woning. Vervolgens zijn twee personen aangehouden vanwege het bezit van een mogelijk vuurwapen.
Bij de politie kwam eerst een melding binnen over geluidsoverlast in een woning aan de Doctor Schaepmanstraat. Daarbij zei de melder dat er mogelijk een vuurwapen in de woning lag.
Om die reden besloot de politie een arrestatieteam in te zetten. Uiteindelijk zijn twee personen aangehouden. Tijdens de arrestatie waren zij beiden onder invloed. Het is niet duidelijk of er ook echt een vuurwapen lag in de woning.
Politie ter plaatse na melding bezit vuurwapen
Politie ter plaatse na melding bezit vuurwapen © Peter Stam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl