FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord na Klassieker: 'Feyenoord had de favorietenrol, dan is dit toch jammer'

Quilindschy Hartman na Feyenoord-Ajax
Quilindschy Hartman na Feyenoord-Ajax © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord vergat zich zondagmiddag te belonen in De Klassieker tegen Ajax (1-1). In een nieuwe Podcast Feyenoord bespreekt presentator Jesse van Someren de topper met commentatoren Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg. De mannen praten na over het duel waarin Feyenoord verzuimde Ajax op acht punten te zetten. Want dat gevoel overheerste in De Kuip.
En dus niet het gevoel dat Feyenoord de voorsprong succesvol had geconsolideerd. "Er hing toch wel een gevoel van teleurstelling", duidt Van Eersel de sfeer na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. "Feyenoord stond met 1-0 voor en er was een fase dat Ajax inderdaad beter was, toen viel ook die 1-1, maar Feyenoord had daarna ook weer de laatste kans. Sowieso was er het gevoel dat Feyenoord vandaag een slag kon slaan en nog verder kon uitlopen. Feyenoord had de favorietenrol, dan is dit toch jammer."

Verschil

Van Eersel vond dat Feyenoord in de eerste helft dominanter speelde dan in de tweede helft. "Maar de trainer van Feyenoord was het daar niet mee eens, dus wie ben ik om Arne Slot daarin tegen te spreken. Maar ik dacht dat gezien te hebben."
Over het algemeen scoorde het gros van de spelers bij Feyenoord een ruime voldoende, waarbij met name het optreden van Quilindschy Hartman in het oog sprong. "Die speelde een geweldige wedstrijd", sprak Kranenburg. "Een jonge jongen die voor het eerst zo'n grote wedstrijd speelt. Hij stond in de eerste helft tegenover Conceicao. Die werd gewisseld. In de tweede helft speelde hij tegenover Tadic, die hij ook aardig in de tas had. Wat Hartman goed deed, was het inschatten van de bal. Als ik nu eens een paar meter naar voren stap, kan ik 'm misschien wel onderscheppen. Als je dat ziet, is dat een plus."
Maar toch ging het na De Klassieker ook weer even over Mats Wieffer, die volgens Van Eersel geslaagd is voor zijn eerste grote examen. Hoe vanzelfsprekend is het dat Quinten Timber, die als invaller zijn rentree maakte, weer snel terugkeert in de basis van Feyenoord?
"Dat moet een vraag worden voor Arne Slot. Timber is gewoon sterk in het wegdraaien bij zijn tegenstander en heeft ook de body en versnelling om dat te doen. Dat liet hij voorheen ook zien. Hij is wel beduidend aanvallender ingesteld dan Wieffer. Wieffer gaat ook vaak mee naar voren, maar ik vind hem defensief gewoon sterker. Met Twente-uit in het vooruitzicht: dat zou ik toch op deze manier aanvliegen, met Wieffer meer controlerend dan met Timber die ik op '6' net wat minder vind. Maar mijn gevoel zegt dat die move op een gegeven moment wel weer gemaakt wordt."
Kranenburg denkt dat het afhankelijk is van de manier waarop Wieffer zich blijft ontwikkelen. "Blijft hij elke week een dikke voldoende spelen, dan denk ik dat Slot voorlopig vasthoudt aan deze opstelling."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!