WONEN

Huisbaas Balwantsingh komt met huurder die naar rechter stapte overeen toch gebreken in huis te herstellen

De rechtbank in Rotterdam
De rechtbank in Rotterdam © Rijnmond
De aangekondigde rechtszaak tussen een huurder en huiseigenaar Narsingh Balwantsingh, het voormalig PvdA-raadslid in Rotterdam, is niet doorgegaan. Balwantsingh heeft voorgesteld alle gebreken te gaan verhelpen. De huurder kan dan gewoon in het huis blijven wonen.
Veel lekkages en tochtklachten zorgen ervoor dat de woonomstandigheden in de woning op Rotterdam-Zuid slecht zijn. De huurder is daarom naar de huurderscommissie gestapt. Die kwam tot de conclusie dat er ernstige gebreken waren en de huurprijs daarom te hoog was. Bij zowel de vorige eigenaar, als bij Balwantsingh, is gevraagd de problemen op te lossen. Toen dat uitbleef is besloten een rechtszaak te starten.
Afgelopen vrijdag heeft huiseigenaar Balwantsingh voorgesteld alle gebreken te gaan oplossen. De advocaat van de huurder bevestigt dat. Er ligt nu een basisakkoord, het is nog niet definitief. De huurder en Balwantsingh onderhandelen deze dagen wat er precies gaat gebeuren en op welke termijn. Deze week moet het voorstel zijn afgerond.
Narsingh Balwantsingh laat in een korte verklaring weten dat er al een tijd aan de oplossing is gewerkt. Hij had er vertrouwen in dat de rechtszaak niet door zou gaan. Alle gebreken worden opgelost en de huurder kan ook in de woning blijven wonen, zegt hij.
Twee weken geleden werd bekend dat Balwantsingh 23 woningen in bezit heeft. In sommige woningen is er achterstallig onderhoud en zijn de woonomstandigheden niet slecht Het beheer van de woningen had Balwantsingh uitbesteed aan een derde partij, maar naar eigen zeggen, controleerde hij niet goed of de zaken liepen zoals afgesproken. Hij is uiteindelijk na de zaak in de media kwam, opgestapt als raadslid.

Vertrouwensbreuk

PvdA-fractieleider Richard Moti heeft zich vorige week hard tegen Balwantsingh uitgesproken. Hij vindt dat het oud-raadslid zaken verzwegen heeft terwijl er wel gevraagd is of nu alles bekend was. Moti vindt dat zijn oud-fractielid had moeten vertellen over de geplande rechtszitting. Ook verwijt hij hem dat Balwantingh zegt geen contact met huurders te hebben gehad, terwijl er berichten zijn waar dat wel uit blijkt. En het oplossen van dit soort gebreken duurt volgens hem veel te lang.
Moti zegt dat er nu een vertrouwensbreuk is. De Rotterdamse PvdA wordt door deze zaak te veel beschadigd. De fractieleider zegt dat hij dit niet onder druk van de partij zegt, maar dat hij na een gesprek met een huurder zelf besloten heeft te reageren. Moti is blij dat er voor deze huurder nu een oplossing komt.
Narsingh Balwantsingh zegt de zaken goed te willen oplossen en herkent zich niet in de aantijgingen. Hij zegt alle informatie die hij had, te hebben gedeeld. “Ongelooflijk dat Richard me nu zo te kakken zet.”
Baltwantsingh is eigenaar van meerdere panden met in totaal 23 woningen, een tussenpartij beheert de panden.