OEKRAÏNE

Capelse voetbalclub zoekt hulp om jeugdteam Dynamo Kiev naar Nederland te halen voor U13 CUP

Het jeugdteam van Dynamo Kiev dat naar Capelle zou moeten komen
Het jeugdteam van Dynamo Kiev dat naar Capelle zou moeten komen © Dynamo Kiev via Radio Capelle
De Capelse voetbalclub CVV Zwervers heeft een actie opgezet om de jonge talenten van Dynamo Kiev en de stafleden naar Nederland te halen. De bedoeling is dat de Oekraïense spelers van het onder de 13-team kunnen meedoen aan de U13 CUP; een internationaal voetbaltoernooi voor spelers onder de 13 jaar waar grote teams uit binnen- en buitenland voor naar Capelle aan den IJssel komen.
Het deelnemersveld van de 29ste editie van het voetbaltoernooi bestaat vooralsnog uit de clubs KRC Genk, Club Brugge (België), Borussia Dortmund (Duitsland), Paris Saint-Germain (Frankrijk), FC Midtjylland (Denemarken), Leicester City, Leeds United (Engeland) Feyenoord, Ajax en natuurlijk de talenten van CVV Zwervers zelf. Gelet op de angstige situatie in Oekraïne, leek het het organisatieteam een geweldig idee om ook de komst van de Oekraïense club te realiseren.
Na mailcontact tussen het organisatieteam en de club blijkt echter dat het team van Dynamo Kiev Onder de 13 wel kan en wil komen, maar daar niet genoeg geld voor heeft vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne. De combinatie van gestegen hotelkosten en de wil om de 20 spelers met de staf van Dynamo Kiev naar Capelle te halen, betekent dat het organisatieteam financiële hulp nodig heeft. Afhankelijk van waar het team vandaan moet komen (Kiev of Warschau, waar het team nu tijdelijk zit) zou het gaan om een kostenpost voor reis- en verblijfkosten van maximaal 9.000 euro.

'Vragen hulp aan iedereen die dit leest'

In de hoop om de jonge talenten toch welkom te kunnen heten op het toernooi op 28 en 29 mei, heeft CVV Zwervers een actie opgezet. "Natuurlijk zal CVV Zwervers een deel van deze kosten gaan dragen, maar we hebben ook hulp aan de gemeente gevraagd in de vorm van een eenmalige subsidie. Die aanvraag is momenteel in behandeling. Ook vragen we hulp aan iedereen die dit leest. Onze leden, sponsoren, bedrijven en bezoekers", zo valt te lezen op de clubwebsite.
Mensen die op wat voor manier dan ook willen helpen, kunnen terecht op deze pagina of een mail sturen naar Ton Grosjean, voorzitter van de U13 CUP.
Dit is een verhaal van onze mediapartner Radio Capelle.