nieuws

Jongste Roparun-team ooit

marly.cropresize.tmp.jpg
marly.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het jongste team dat komend weekend meedoet aan de Roparun is Team Marly, opgericht ter nagedachtenis aan Marly Schadee die op haar vijftiende overleed aan een zeldzame stofwisselingsziekte.
Team Marly komt uit Pernis en is opgericht door een vriendin van Marly, Jeanne Verschoor. Ook Leon en Wilco Schadee, de twee oudere broers van Marly zitten in het team. Verder bestaat het team uit vrienden en kennissen van deze drie.
Toen ze ziek werd, lag Marly zeventien weken in het ziekenhuis. In die periode kreeg zij een laptop via de Roparun, waar ze veel plezier van had. Daarom besloot vriendin Jeanne zich in te gaan zetten voor de Roparun.

Hoofdhuidkoelers

Alle lopers en fietsers van Team Marly zijn niet ouder dan 21 jaar. Daarmee zijn zij het jongste Roparun team ooit. De begeleiders –zoals de Captain, chauffeurs en koks- zijn voor een deel ouders van de lopers en fietsers.
Team Marly loopt om geld in te zamelen voor hoofdhuidkoelers. De hoofdhuidkoeler is een apparaat voor mensen die chemotherapie krijgen om haaruitval tegen te gaan.