WEERBERICHT

Het weer van vandaag: rustig, grijs en droog

Het weer van dinsdag 24 januari
Het weer van dinsdag 24 januari © Rijnmond
Vandaag is het grijs en rustig weer. Het blijft droog in de regio droog. De middagtemperatuur komt uit op 3 graden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind, kracht 2 of 3.
Vanavond en vannacht is er veel bewolking aanwezig en daalt de temperatuur naar een fractie boven het vriespunt. Alleen tijdens opklaringen kan het tot lichte vorst komen. De wind wordt zwak en veranderlijk en draait tegen de ochtend naar het zuiden.
Morgen komt er nauwelijks verandering in het huidige weerbeeld. Het betekent een overwegend bewolkte en droge dag. In de middag wordt het 5 graden langs de kust en 2 graden in het oosten van de regio. In de avond gaat het vanuit het noordwesten regenen. De zwakke tot matige zuidenwind draait in de middag naar het zuidwesten, kracht 2 of 3.

Vooruitzichten

De komende dagen is het tamelijk rustig weer en laat de zon zich de eerste dagen vaker zien. De grootste kans op zonneschijn is weggelegd voor de vrijdag. In het weekend domineert de bewolking het weerbeeld en kan er soms een spat regen vallen. Veel regen wordt de komende tijd niet verwacht. Het wordt zachter met in de middag een temperatuur oplopend naar 8 graden. Op vrijdag blijft de temperatuur een paar graden achter. Alleen in de nacht naar zaterdag kan het kwik nog dalen naar rond het vriespunt.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 21 en 31 januari bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 6,0 graden en de minimumtemperatuur 0,6 graden. Er valt gemiddeld 21,8 mm neerslag.