nieuws

BNN heeft spijt van uitzending Fortuyn

f21-05-fortuyn.jpg
f21-05-fortuyn.jpg
ROTTERDAM - BNN vindt met terugwerkende kracht dat het in een documentaire over de moord op Pim Fortuyn ten onrechte Mat Herben niet aan het woord heeft gelaten, terwijl er vraagtekens werden geplaatst bij zijn rol bij de moord.
De jongerenomroep betreurt dat. Voormalig LPF-fractievoorzitter Herben is donderdag te gast in het radioprogramma BNN Today om te reageren op de uitzending Moordcomplot Pim Fortuyn.
In de documentaire die de omroep op 5 mei uitzond, zou door de suggestieve vraagstelling onbedoeld het beeld kunnen ontstaan dat Herben betrokken was bij een complot, aldus BNN. De omroep biedt de familie Herben hiervoor excuses aan.
Na de uitzending liet Herben weten BNN te willen aanklagen wegens smaad: ,,Het is een lange idiote aaneenschakeling van uit de lucht gegrepen beweringen die op internet de ronde doen''.
De aanklacht is met de publieke excuses van de baan. ,,We zijn elkaar tegemoetgekomen'', aldus een woordvoerster van BNN. ,,Hiermee is de kous af.'' Herben liet weten de excuses te aanvaarden. ,,Iedereen maakt wel eens een fout. Het getuigt van karakter dat te durven toegeven. Streep eronder.''