ALBERT SCHWEITZER ZIEKENHUIS

Door haar ziekte is de toekomst onzeker, daarom zeggen Eric (65) en Anneke (70) 'ja' tegen elkaar in het ziekenhuis

Eric en Anneke
Eric en Anneke © Albert Schweitzer ziekenhuis
Het was de bedoeling dat ze maandag hun handtekening zouden zetten onder een geregistreerd partnerschap op het Stadskantoor in Dordrecht. Maar de gezondheid van Anneke gooide roet in het eten. Medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis en de gemeente schoten het paar te hulp, zodat ze maandag toch nog ‘ja’ tegen elkaar konden zeggen. En dat op de plek waar ze elkaar achttien jaar geleden leerden kennen.
Eric Kreukniet (65) vroeg op 22 september 2022 zijn Anneke (70) ten huwelijk, terwijl zij op de longafdeling van het Dordtse ziekenhuis lag. Precies een jaar erna zouden ze trouwen. Maar Annekes gezondheid bleek zo fragiel, dat ze sinds het aanzoek zelfs niet thuis is geweest. Met haar longziekte ging ze op en neer tussen ziekenhuis en verpleeghuis. "September is nog ver weg. We willen achteraf niet hoeven zeggen: hadden we maar…” En dus kozen ze ervoor om eerst te gaan ‘partneren’, als een soort tussenstap.
Maandag zou dus een belangrijke dag worden voor hen, maar omdat Anneke inmiddels weer was opgenomen, leek het feest in het water te vallen. De gemeente Dordrecht paste er een mouw aan: de ambtenaar van de burgerlijke stand kwam voor de plechtigheid gewoon naar het ziekenhuis. Overigens staat het huwelijk op 22 september ook nog op de planning, maar dan op het Stadhuis.
"Wij wensen dit bijzondere koppel - dat elkaar achttien jaar geleden nota bene in ons ziekenhuis leerde kennen - heel veel geluk. Eric en Anneke, we gunnen jullie van harte straks ook nog een prachtige bruiloft!", laat het ziekenhuis op hun Facebook-pagina weten.
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.