SCHIETPARTIJ

Crowdfunding voor moeder Michel en dochter Anneke na fatale beschieting door 'Lucky' in Zwijndrecht

De slachtoffers Anneke (l) en Michel (r)
De slachtoffers Anneke (l) en Michel (r) © gofundme.com
Op GoFundMe is een crowdfunding opgezet voor de 66-jarige overleden moeder Michel en haar 38-jarige zwaargewonde dochter Anneke die afgelopen zaterdag werden neergeschoten bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. Het geld is bedoeld voor de begrafenis van Michel en voor de medische kosten van Anneke.
Met de opbrengst van de crowdfunding hoopt de initiatiefnemer de familie een steuntje in de rug geven. Het doel van de crowdfunding is 50 duizend euro. Na 2 uur stond de teller al op ruim 2.500 euro.
"De achtergebleven dochters van Michel en zussen van Anneke zijn zwaar getroffen door dit enorme leed", staat in de beschrijving. "Met de opbrengst van deze donaties willen we de drie zussen helpen om de kosten van de begrafenis van hun moeder Michel te bekostigen, maar ook de oplopende ziekenhuiskosten in verband met de ernstig kritieke toestand van dochter en zusje Anneke."
Moeder Michel overleed direct na de schietpartij. Haar dochter Anneke, die een tijdlang een relatie had met de verdachte, ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De vermoedelijke schutter is sinds de fatale schietpartij spoorloos. Er werd een 'klopjacht' op de man geopend, maar de locatie waar 'Lucky' zich bevindt is vooralsnog onbekend. Dinsdag werd zijn tweede vluchtauto gevonden in Rotterdam-Zevenkamp.