ROTTERDAM

Het weer van vandaag: koude en grijze dag, tot in de avond droog

Het weer van vandaag
Het weer van vandaag © Rijnmond
De dag verloopt opnieuw grijs met veel bewolking maar blijft het wel tot de avond overal droog. Het is vrij koud voor de tijd van het jaar met temperaturen die langzaam oplopen naar 2 graden in het oosten van de regio tot 5 graden direct aan zee.
De wind draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4.
Vanavond gaat het van het noordwesten uit overal enige tijd regenen, komende nacht wordt het vanuit diezelfde hoek ook weer droog met mogelijk een een paar opklaringen. De wind draait komende nacht naar noordelijke richtingen en trekt vooral aan zee iets aan tot vrij krachtig, windkracht 5. De aangevoerde lucht wordt in de loop van de nacht wat zachter waardoor de temperaturen beginnen op te lopen naar gemiddeld een graad of 4.

Morgen af en toe zon

Morgen ziet het weerbeeld er vriendelijker uit dan de laatste dagen en zien we de zon weer af en toe. Er kan een lichte bui vallen maar veel plaatsen houden het droog. Ook is het wat zachter buiten met temperaturen van 7 tot 8 graden bij een matige tot aan zee vrij krachtige noordenwind, windkracht 3 tot 5.
De komende dagen zien we vooral op vrijdag af en toe de zon. In het weekend keren de wolken weer terug maar blijft het wel overwegend droog. Zaterdag is opnieuw een vrij koude dag met een temperatuur van 3 graden. Vanaf zondag lopen de temperaturen op naar een graad of 7. Vooral in de nacht naar zaterdag kan het licht gaan vriezen. Na het weekend wordt het wisselvalliger en staat er meer wind.
Tussen 21 en 31 januari bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 6,0 graden en de minimumtemperatuur 0,6 graden. Er valt gemiddeld 21,8 mm neerslag.