ROTTERDAM

112-nieuws: Grote brand in stomerij naast Feyenoord-café 't Haantje, brandweer waarschuwt voor rook

Van het pand aan de Bierens de Haanweg is weinig meer over, links Feyenoord-café 't Haantje
Van het pand aan de Bierens de Haanweg is weinig meer over, links Feyenoord-café 't Haantje © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van woensdag 25 januari.

21:25 - Grote brand in stomerij naast Feyenoord-café 't Haantje, brandweer waarschuwt voor rook

Aan de Bierens de Haanweg in Rotterdam-Lombardijen is rond 21:00 uur vanavond een grote brand uitgebroken. De brand woedt in een stomerij, gelegen naast Feyenoord-café 't Haantje. Het café is tijdelijk ontruimd, meldt de Veiligheidsregio. Er is niemand gewond geraakt.
De hulpdiensten schaalden al vroeg op naar 'groot incident'. Aan het begin van de brand zijn kleine explosies gehoord, vermoedelijk veroorzaakt door busjes schoonmaakmiddel onder druk.
Buurtbewoners kunnen last hebben van de rook. Hen wordt aangeraden ramen en deuren te sluiten. De politie heeft de straat afgezet.

20:00 - Woonboot in Gorinchem dreigt te zinken

De brandweer probeert in Gorinchem te voorkomen dat een woonboot zinkt. Rond 18:00 uur kwam er een melding binnen dat aan de Paardenwater een woonboot lek was.
Volgens de Veiligheidsregio heeft dat lek voor veel wateroverlast in de boot gezorgd. Hoe dat is ontstaan, is nog niet duidelijk. De straat is afgesloten. De brandweer heeft pompen geplaatst.

18:55 - 22-jarige Rotterdammer bekent plaatsing explosief in Delft

Een 22-jarige man uit Rotterdam heeft bekend een bom te hebben geplaatst op de galerij van een flat in Delft. Hij werd vorig jaar mei betrapt door een bewoner toen hij het explosief plaatste. In zijn vlucht liet hij een schaar achter waarop zijn vingerafdrukken zaten. Bovendien had zijn telefoon contact gelegd met zendmasten in de buurt.
In augustus werd de Rotterdammer aangehouden. In eerste instantie beriep hij zich op zijn zwijgrecht, maar vandaag tijdens de zitting bekende hij schuld. Het Openbaar Ministerie eist 36 maanden cel. De rechter doet over twee weken uitspraak.

14:30 - Twee tips in zaak verkrachting 13-jarig meisje Museumpark

De politie heeft twee bruikbare tips ontvangen in het onderzoek naar de dader van een misbruikzaak in het Museumpark in Rotterdam. In de nacht van 5 op 6 januari werd daar een 13-jarig meisje verkracht. Van de man, die het meisje vertelde uit Spanje te komen en sinds acht maanden in Nederland te verblijven, zijn onlangs beelden vertoond in opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Ook Opsporing Verzocht schonk dinsdagavond aandacht aan de zaak.

13:36 uur - Politie krijgt 135 tips over Lucky

De politie kreeg na de uitzending van Opsporing Verzocht 135 tips binnen over de mogelijke verblijfplaats van Lucky. "We zijn erg onder de indruk van het aantal tips", laat een woordvoerder weten. "Het geeft aan hoe het publiek meeleeft in deze zaak."
Desondanks is de man nog niet gearresteerd, maar de woordvoerder laat weten dat 'ze hem op de hielen zitten'.

12:26 uur - Inval bij Rotterdamse familieleden cocaïnehandelaar Bolle Jos

De politie heeft in Rotterdam een inval gedaan bij onder andere de Rotterdamse familieleden van de drugscrimineel Jos L. alias Bolle Jos. Hij wordt nog altijd gezocht voor grootschalige cocaïnehandel. Bij de inval was de politie op zoek naar informatie over zijn verblijfplaats.

11:53 uur - Overvaller Karwei in Capelle aan den IJssel zonder buit gevlucht

Update: De politie heeft de overvaller van de Karwei aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel niet kunnen vinden. De man is zonder buit op de vlucht geslagen. Het onderzoek in de omgeving heeft wel veel tips opgeleverd, zei een woordvoerder van de politie. Ook staat de man op camerabeelden.

10:01 uur - Belastingdienst, politie en douane doen inval bij Club Blu in Rotterdam-Alexander

De Belastingdienst, politie en de Douane hebben woensdagochtend een inval gedaan bij Club Blu in Rotterdam-Alexander. Alle spullen van waarde worden het pand uitgedragen, meldt een ooggetuige. Lees hier het verhaal:
Inval bij Club Blu
Inval bij Club Blu © MediaTV

8:28 uur - Overval op Karwei in Capelle aan den IJssel, kassière bedreigd met vuurwapen

De politie rukte met zeker zes voertuigen en een arrestatieteam uit naar een overval op een bouwmarkt in Capelle aan den IJssel. De overvaller heeft een kassière met een vuurwapen bedreigd. Onduidelijk is wat hij buit gemaakt heeft. Er raakte niemand gewond. De eerste melding kwam binnen rond 08:00 uur woensdagochtend.
De politie meldde om 08:40 uur dat het pand ontruimd is. Agenten kammen het gebouw helemaal uit omdat de man zich er mogelijk schuil houdt. Ook zoekt de politie buiten. De verdachte droeg een zwarte jas met capuchon, een mondmasker en een petje met rode accenten.
De politie zoekt ook buiten de bouwmarkt naar de overvaller.
De politie zoekt ook buiten de bouwmarkt naar de overvaller. © MediaTV
Hoofdweg in Capelle aan den IJssel
Hoofdweg in Capelle aan den IJssel © Google Maps

7:06 uur - Politie arresteert Rotterdammer (18) voor overval met vuurwapen in Haarlem

De politie heeft dinsdag een 18-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een woning aan het Weltevredenplein in Haarlem. Ook arresteerde de politie twee mannen van 19 jaar uit Haarlem en het Limburgse Stein en een 17-jarige jongen uit Den Haag.
De overval vond plaats op 19 oktober vorig jaar. De mannen bedreigden de bewoners met een vuurwapen en eisten geld van ze. Eén van de bewoners lukte het te vluchten maar raakte daarbij licht gewond. De politie doorzocht de woningen van de verdachten en nam goederen in beslag. De vier zitten in voorlopige hechtenis en in beperkingen. Dat betekent dat ze buiten de politie alleen met hun advocaat mogen communiceren.

6:54 uur - Gewonde bij steekpartij in Brielle

Bij een steekpartij in een woning aan de Voorstraat in Brielle is dinsdagavond rond 21:45 uur een gewonde gevallen. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige meldt dat de politie de woning inging maar dat de vermoedelijke dader toen al gevlucht was.
De ambulance bracht het slachtoffer van de steekpartij naar het ziekenhuis
De ambulance bracht het slachtoffer van de steekpartij naar het ziekenhuis © MediaTV
Voorstraat in Brielle
Voorstraat in Brielle © Google Maps

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl