EXCELSIOR

Excelsior weet niet te imponeren tegen FC Utrecht en verliest minimaal

Excelsior ziet Julian Baas geblesseerd uitvallen in het duel met FC Utrecht
Excelsior ziet Julian Baas geblesseerd uitvallen in het duel met FC Utrecht © Orange Pictures - Ben Gal
Excelsior speelde woensdag een traditiegetrouw moeilijke wedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg uit Kralingen heeft tijdens de laatste acht uitwedstrijden tegen FC Utrecht, één keer gelijk gespeeld en zeven keer verloren. Ook vanavond verloor Excelsior met 1-0, waardoor ze nu op de dertiende plaats staan in de eredivisie.
Drie belangrijke momenten in FC Utrecht - Excelsior
Drie belangrijke momenten in FC Utrecht - Excelsior © Orange Pictures - Ben Gal
Er waren weinig verrassingen in de opstelling van Excelsior die met dezelfde spelers speelde als afgelopen vrijdag. Toen won de ploeg van Marinus Dijkhuizen met 2-0 van FC Volendam. Na twee minuten kwam Excelsior in de buurt van het doel van FC Utrecht met een goede voorzet van Marouan Azarkan, maar doelman Vasilios Barkas bracht makkelijk redding.
Dit was dan ook direct het enige moment voor Excelsior in de eerste helft. De ploeg van Michael Silberbauer kwam in de eerste minuten al meerdere keren in de buurt van het doel van Stijn van Gassel. In de zesde minuut was het raak voor FC Utrecht. Na een goede pass van Can Bozdogan kwam Anastasios Douvikas oog in oog met de doelman en werkte de bal hard over de doellijn.
Na een kwartier kwam Julian Baas hard in aanraking met Nick Viergever. Hij probeerde zich over de pijn heen te zetten, maar in de negentiende minuut moest hij toch naar de zijkant. AZ-huurling Peer Koopmeiners kwam voor hem binnen de lijnen.
Nick Viergever over overtreding op Julian Baas

Kansen voor FC Utrecht

Tien minuten voor rust leek FC Utrecht op een 2-0 voorsprong te komen, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat de bal tegen de hand kwam van Douvikas. Daarna kwam Excelsior een beetje in de wedstrijd met wat meer dreiging naar voren, maar hier kwamen geen echte kansen uit.
In de tweede helft nam de thuisploeg direct het initiatief. Na vijf minuten kreeg Taylor Booth de kans op de 2-0, maar schoot de bal over het doel van Van Gassel heen. Vervolgens kwam FC Utrecht nog dichterbij een treffer nadat de bal op de lat kwam en vervolgens in de handen van de doelman. Zo kwam Excelsior in de beginfase van de tweede helft goed weg.
Redouan El Yaakoubi is teleurgesteld na het verlies tegen FC Utrecht

Driedubbele wissel bij Excelsior

Dijkhuizen zag langs de zijlijn dat het niet goed ging met zijn ploeg en dus greep hij in. Halverwege de tweede helft voerde de trainer een driedubbele wissel in om op die manier de gelijkmaker te forceren. De ploeg kwam echter nog steeds tot amper gevaar, laat staan kansen.
Jens Toornstra kwam in de slotfase nog tot een grote kans voor Utrecht, maar de bal kon worden gekeerd door de doelman van Excelsior en dus eindigde het duel in 1-0. Door dit verlies zakt Excelsior naar de dertiende plaats in de eredivisie omdat Fortuna Sittard eerder op de avond won van SC Heerenveen. Komende zondag speelt de ploeg van Marinus Dijkhuizen de zware thuiswedstrijd tegen Ajax.
Marinus Dijkhuizen blikt terug op het verloren uitduel bij FC Utrecht

FC Utrecht - Excelsior 1-0 (1-0)

6' Anastasios Douvikas 1-0
Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Nieuwpoort (81' Awoudja), Tjoe-A-On; Baas (19' Koopmeiners), Goudmijn, Fein (62' Van Duinen); Azarkan, Kharchouch (62' Agrafiotis), Driouech (62' Lamprou)