nieuws

Bond eist maatregelen tegen geweld in tram en bus

retmarconi.cropresize.tmp.jpg
retmarconi.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Vakbond voor onafhankelijk RET-personeel heeft een brandbrief gestuurd aan burgemeester Aboutaleb, de stadsregio en de lokale politiek. Ze eisen maatregelen tegen het geweld in het Rotterdamse openbaar vervoer.
De bond verwijst naar een incident afgelopen weekend op tramlijn 25. Daar zijn twee controleurs bedreigd en geslagen door een groep jongeren. De groep wilde geen tramkaartje kopen en werd daarop aangesproken. Vrij snel trok één van hen een mes. Een ander sloeg met een 'biertender' één van de controleurs tegen het hoofd.
Dinsdagochtend was het opnieuw raak. Politieagenten hielden aan de Schrijnwerkerstraat in Rotterdam een 18-jarige Rotterdammer aan, die kort daarvoor een buschauffeur in het gezicht had geslagen.
Vorig jaar zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente Rotterdam en de RET over de veiligheid. De bond vraagt zich nu af of deze afspraken wel zin hebben gehad. Ze trekken de conclusie dat de RET-personeelsleden nog steeds gevaar lopen, tijdens hun werk.
Afgelopen weekend kwam RTL met de gegevens dat het aantal geweldsincidenten in het Rotterdams Openbaar Vervoer is afgenomen in de laatste maanden.
foto: het Marconiplein, waar eerder dit jaar ook al enkele RET-ers in elkaar werden geslagen