Politie stuit op drugslab in recreatiepark Kruininger Gors

Op recreatiepark Kruininger Gors in Oostvoorne is maandagmiddag een drugslaboratorium aangetroffen. De politie heeft vier mannen aangehouden.

Mensen die op het park zijn, kregen het advies om hun ramen en deuren gesloten te houden, vanwege de lucht die van het drugslab afkomt.

Volgens de politie is een tip van iemand reden geweest om op onderzoek uit te gaan. De situatie was in eerste instantie brandgevaarlijk. Daarom moest het pand worden geventileerd.

Onbekende inhoud


Daarna kan de forensische opsporing het pand binnen gaan. Er staan, zegt de politie, vaten met chemicaliën binnen. Over de inhoud is niets bekend.

Om 22:30 uur maandagavond wist de politie te melden dat het onderzoek in het 'lab' nog wel enkele uren kan duren.

Zwavellucht


Enkele buren van het park roken wel een zwavelachtige lucht. "Ik kwam net van school fietsen met de kinderen", zegt een vrouw tegen onze verslaggever. "Ik zag een meneer met z'n handen op z'n rug geboeid afgevoerd worden. Zwaar tegenstribbelend."

De vrouw zegt dat ze even later ook een man afgevoerd zag worden die ze kort ervoor nog 'vriendelijk gedag' had gezegd: "Ik ben snel weggegaan met de kinderen."
Het verbaast de vrouw dat er een drugslab op het park zat. "Ik heb nooit verdachte types hier gezien."

De eigenaar van het park wilde enkele uren na de vondst nog niet reageren. Het enige dat de beheerder van het park kwijt wil is dat ze zijn overvallen door de situatie: "De hele situatie zou zomaar mee kunnen vallen. We moeten afwachten."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: