BUREAU RIJNMOND

Tips welkom bij klopjacht verdachte dodelijke schietpartij

| Foto:
| Foto:
De schietpartij van afgelopen zaterdag op een parkeerterrein bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht houdt de gemoederen flink bezig. Terwijl winkelend publiek langsloopt worden die middag een moeder en een dochter beschoten. De moeder overlijdt ter plekke. De dochter ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Sindsdien is er sprake van een klopjacht op de verdachte, de 49-jarige Minh Nghia Vuong, ook wel Lucky genoemd. Omdat de verdachte een gevaar voor de samenleving vormt heeft het Openbaar Ministerie een beloning van 30 duizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de man.
De verdachte woonde enige tijd in Rotterdam-Ommoord. Hij was de ex-vriend van de 38-jarige dochter van het overleden slachtoffer. Op zaterdagmiddag 21 januari wacht hij de twee vrouwen op. Om ongeveer 13.45 uur, het moment dat ze het winkelcentrum in Zwijndrecht verlaten, schiet hij ze beiden neer.
De verdachte vlucht in een BMW die later aan de Velsahof in Zwijndrecht wordt teruggevonden. Vervolgens vlucht hij verder in een Skoda Octavia. Deze auto wordt door de verdachte achtergelaten aan De Kuinder in Rotterdam-Zevenkamp en dankzij tips van omwonenden teruggevonden.
Op dinsdagavond 24 januari wordt in de buurt van het huis van een kennis in de Dolphijnstraat in Hoek van Holland een derde vluchtauto van Minh Nghia Vuong gevonden. Het is een zwarte Seat Ibiza. De woning van de kennis wordt doorzocht, maar de verdachte wordt niet aangetroffen.
De politie verzoekt het publiek naar de vuurwapengevaarlijke man uit te kijken. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en is ongeveer 1 meter 70 lang. Vermoedelijk draagt hij een donkere parka jas. Als u hem onverhoopt ziet benader hem in geen geval zelf, maar bel direct de politie.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000