ALBLASSERDAM

Jacht van 105 meter meert aan bij jachtenbouwer in Alblasserdam: na opgefriste buitenkant is nu het interieur aan de beurt

Bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam is een bijzonder jacht aangekomen. De 1050H, zoals het schip heet, is niet zomaar een bootje. Het flinke jacht, gebouwd in 2000, werd recent opgefrist en kreeg een volledige make-over. Dat maakte het schip niet alleen mooier, maar ook nog eens een stuk langer én hoger.
Via de Noord is het 23 jaar oude jacht richting Alblasserdam gesleept, meldt Alblasserdamsnieuws.
Het jacht meerde woensdagavond aan bij Oceanco in Alblasserdam
Het jacht meerde woensdagavond aan bij Oceanco in Alblasserdam © Peter Stam
De 1050H opgerekt tot een lengte van 105 meter, waarmee het inmiddels langer is dan een voetbalveld. Maar daar blijft het niet bij: aan het superjacht is vrijwel alles gerenoveerd. Alleen de romp is nog grotendeels hetzelfde. Nu is het interieur van het jacht aan de beurt, een klus die naar alle waarschijnlijkheid maanden gaat duren.
Volgens Oceanco is de renovatie er niet zomaar één. De jachtenbouwer stelt dat er sprake is van een primeur en 'een complete transformatie die qua schaal en aard ongekend is'. Van wie het jacht is, is niet bekend. Dat blijft altijd strikt geheim.
Van wie het jacht is, is onbekend. Dat blijft altijd geheim
Van wie het jacht is, is onbekend. Dat blijft altijd geheim © Peter Stam