112

112-nieuws: OM eist weer levenslang tegen Rotterdammer Moreno B. voor moord op advocaat Derk Wiersum | Gewonde na kettingbotsing van vier auto's op A15 in Botlek

Auto's in de prak na een kettingbotsing op de A15 in de Botlek
Auto's in de prak na een kettingbotsing op de A15 in de Botlek © JBMedia
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van vrijdag 27 januari.

16:18 uur - OM eist weer levenslang tegen Rotterdammer Moreno B. voor moord op advocaat Derk Wiersum

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdagmiddag in hoger beroep opnieuw levenslang geëist tegen twee verdachten van de moord op advocaat Derk Wiersum, onder wie de Rotterdammer Moreno B. (34).
Moreno B. en Giërmo B. (39), stonden terecht voor het gerechtshof Amsterdam, in een extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Tijdens de hoger beroep zaak ontkenden zij opnieuw dat zij de plegers zijn van de moord in 2019 op advocaat Wiersum van de kroongetuige (Nabil B.). Wiersum verdedigde de kroongetuige in de het liquidatieproces 'Marengo' tegen drugscrimineel Ridouan Taghi.
In maart 2018 werd Nabil B.’s broer Reduan vermoord, in juli 2021 Peter R. de Vries, vertrouwensman van de kroongetuige.

16:09 uur - Gewonde na kettingbotsing van vier auto's op A15 in Botlek

Even na 15.00 uur zijn vier auto's op elkaar gebotst. Eén van de wagens lag helemaal in de prak. Volgens de politie zijn er twee ambulances naar toegereden. Een vrouw raakte licht gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

15:32 uur - Onvergunde seksbedrijven gesloten in Schiedam

Het regionaal controle team van gemeentes in de regio Rijnmond heeft donderdag twee onvergunde seksinrichtingen in Schiedam gesloten. De bedrijven zaten in de wijken Woudhoek en Nieuwland.
Volgens woordvoerder Bert Tielemans waren er verschillende vrouwen in de gecontroleerde panden aanwezig. De politie en het regionaal controleteam zijn met de vrouwen in gesprek over een hulptraject. Details over wat de politie aantrof in de seksinrichtingen kon de woordvoerder niet geven. "Dat is zo afgesproken."
Een onvergunde seksinrichting is niet hetzelfde als een illegale seksinrichting. "Prostitutie is op zich niet verboden. Maar er moet wel een vergunning voor worden aangevraagd bij de gemeente. Dat was niet gebeurd." Door seksinrichtingen te controleren moet uitbuiting en misbruik van vrouwen en mensenhandel worden bestreden. De politie doet nader onderzoek naar de twee onvergunde seksinrichtingen.

11:30 uur - Twee uithalers gesnapt in haven Rotterdam

In de afgelopen nacht zijn opnieuw twee uithalers opgepakt in de haven van Rotterdam. Het gaat om inwoners van 19 en 22 jaar uit die stad. Ze waren waarschijnlijk op pad gestuurd om een partij drugs uit een container te halen. Sinds het begin van dit jaar is het een komen en gaan van uithalers in de Rotterdamse haven. In de eerste twee weken van januari werden bijna vijftig uithalers opgepakt. De jongste was 14 jaar. Uithalers die voor het eerst worden opgepakt, worden naar huis gestuurd en moeten later voor de rechter verschijnen. Als ze opnieuw opgepakt worden, gaan ze de cel in. Deze twee zouden voor het eerst zijn opgepakt.

10:46 uur - Arrestatie na vondst dode man (59) in Schiedam

De politie heeft een man van 54 aangehouden na de vondst van een dode man, eerder deze week in Schiedam. Het lichaam werd woensdagavond aangetroffen in een huis in de Westfrankelandsestraat. Het slachtoffer is de 59-jarige bewoner van het huis. De opgepakte man was die avond ook in het huis . De politie onderzoekt of hij mogelijk een rol heeft gespeeld in de de dood van het slachtoffer. Uit een eerste onderzoek is niet duidelijk geworden hoe de Schiedammer is gestorven. Daarom gaat zijn lichaam nu naar het NFI voor onder meer toxicologisch onderzoek.
De politie onderzoekt de dood van een man in Schiedam
De politie onderzoekt de dood van een man in Schiedam © MediaTV