nieuws

Geen treinstation Schiedam-Kethel

kethel.jpg
kethel.jpg
ROTTERDAM - Schiedam-Kethel krijgt geen eigen treinstation meer. De plannen daarvoor liggen al jaren in de kast, maar minister Eurlings van Verkeer heeft nu besloten dat daarvoor geen geld is.
Voor de aanleg is het namelijk nodig om het spoor tussen Delft en Schiedam te verdubbelen, maar ook daarvoor ontbreken de financiën. De gemeente Schiedam heeft een brief aan de Tweede Kamerfracties gestuurd om de verdubbeling er toch door te krijgen.
De verdubbeling maakte deel uit van het project 'Programma Hoogfrequent Spoor', waarbij in de Randstad iedere 10 minuten intercity's en stoptreinen vertrekken. Woensdag praat de Tweede kamer over de bezuinigingsplannen van minister Eurlings. De ChristenUnie dient een motie in om de aanleg van het station toch door te laten gaan

Kethel

Tot 1938 was er wel een station Schiedam-Kethel. Het ging om een stopplaats op de zogeheten Oude Lijn, een spoorverbinding tussen Rotterdam en Amsterdam. Het enige dat er nog van rest is het houten wachtershuisje aan het begin van het perron; het perron zelf is weg.
foto: het oude station Schiedam-Kethel