CHRISNATUURLIJK

Iedere vogel telt in Chris Natuurlijk van 28 januari

Iedere vogel telt in de Nationale Tuinvogeltelling, dus ook de pimpelmees
Iedere vogel telt in de Nationale Tuinvogeltelling, dus ook de pimpelmees © Rijnmond
Begin je weekend zaterdag om 08:00 uur met Chris Natuurlijk en de Nationale Tuinvogeltelling, een bijzondere excursie op Tiengemeten over de Watersnoodramp van 1953, eindelijk weer films kijken op het IFFR en de viering van Chinees Nieuwjaar in Rotterdam.
Iedere vogel telt en Chris Natuurlijk telt mee op 28 januari. De Nationale Tuinvogeltelling bestaat dit weekend twintig jaar en is nu opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed van Nederland. Chris Natuurlijk telt de vogels die langskomen op het balkon van Ina Schoorl die op twaalf hoog middenin het centrum van Rotterdam woont.
Mus op balkonrand
Mus op balkonrand © Pixabay

Wandelexcursie watersnood Tiengemeten

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat de dijken op veel plaatsen in Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant doorbraken. Ook Tiengemeten , het natuureiland in het Haringvliet, werd op 1 februari 1953 getroffen door de Watersnoodramp. Tijdens een wandeling over het eiland vertelt de boswachter welke sporen dit natuurgeweld op het eiland heeft achtergelaten. Bezoekers van Tiengemeten kunnen op 1 en 5 februari mee op een van de excursies van Natuurmonumenten over de gevolgen van de ramp op het eiland.
Schip de Leentje, tijdens de Watersnoodramp van 1953  op de dijk bij Tiengemeten
Schip de Leentje, tijdens de Watersnoodramp van 1953 op de dijk bij Tiengemeten © Teun Struik
Zo vieren we Chinees Nieuwjaar in Rotterdam
Een krop sla voor de leeuw, de kleur rood voor geluk, dansende draken en veel geknal om kwade geesten te verjagen. De viering van Chinees Nieuwjaar zit vol symboliek. Fenmei Hu, Faye Cheng en Tayra Ang zijn betrokken bij de viering van Rotterdam Chinese New Year op 28 en 29 januari. Zij vertellen in Chris Natuurlijk over de feestelijkheden en het Jaar van het Konijn dat volgens de Chinese jaartelling nu is aangebroken.
Van links af Tayra Ang, Fenmei Hu (midden) en Faye Cheng over Chinees Nieuwjaar in het teken van het Konijn
Van links af Tayra Ang, Fenmei Hu (midden) en Faye Cheng over Chinees Nieuwjaar in het teken van het Konijn © Rijnmond

Filmtijger

Het Jaar van het Konijn is dus begonnen, het Jaar van de Tijger ligt achter ons. Maar …..de tijger is nog niet uit Rotterdam vertrokken, integendeel want het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is weer in de stad. Filmtijger en collega Paul Verspeek vertelt hoe hij het festival beleeft.
Zaterdag 28 januari van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.