FC RIJNMOND

FC Rijnmond: 'Ik kan me voorstellen dat Ajax aan Feyenoord-trainer Arne Slot denkt'

FC Rijnmond van links naar rechts: Bart Nolles, Ruud van Os, Dennis van Eersel en Thomas Verhaar
FC Rijnmond van links naar rechts: Bart Nolles, Ruud van Os, Dennis van Eersel en Thomas Verhaar © Rijnmond
Het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam houdt ook bij FC Rijnmond de gemoederen bezig. Ruud van Os, hoofdredacteur ad interim, vermoedt dat Feyenoord hier zomaar last van kan krijgen.
Van Os denkt namelijk dat Arne Slot zomaar de nieuwe trainer van Ajax kan worden. Niet per direct, maar misschien volgend seizoen. "Ik kan me voorstellen dat men in Amsterdam aan hem denkt", zegt Van Os. De overige tafelgasten achten het onwaarschijnlijk dat de trainer van Feyenoord de pikante overstap van Rotterdam naar Amsterdam zal maken. Analyticus Thomas Verhaar voorspelt dat Slot iets beters kan krijgen als hij dit seizoen kampioen wordt.
FC Rijnmond: 'Ik kan me voorstellen dat Ajax aan Feyenoord-trainer Arne Slot denkt'
"Bovendien is Feyenoord zo slim geweest om een hoge clausule in te bouwen voor binnenlandse transfers", vult Feyenoord-watcher Dennis van Eersel aan, die verwijst naar de recente contractverlenging van Slot. Toen Steven Berghuis naar Ajax vertrok, hoefden de Amsterdammers slechts een lage transfersom voor hem te betalen. Van Eersel denkt dat Feyenoord hiervan heeft geleerd.

Verheugen op FC Twente-Feyenoord

In FC Rijnmond ging het ook over de eenvoudige 2-0 zege van Feyenoord op NEC. Bij deze wedstrijd kreeg Javairô Dilrosun de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh. Thomas Verhaar is gecharmeerd van de Nederlandse buitenspeler: "Dilrosun is dreigend naar het doel toe. Het kan nog altijd beter, zo is het in de kleine ruimtes nog lastig. Maar Dilrosun is een krankzinnig snelle speler, die veel dreiging naar de goal heeft. Alireza Jahanbakhsh is wat ongepolijst. Hij werkt hard, maar bij Dilrosun is het wat verfijnder."
Javairô Dilrosun (nummer 11) steekt zijn hand in de lucht na zijn treffer voor Feyenoord tegen NEC
Javairô Dilrosun (nummer 11) steekt zijn hand in de lucht na zijn treffer voor Feyenoord tegen NEC © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Zondag wacht het lastige uitduel met FC Twente, de nummer vier van de eredivisie. Van Os kijkt uit naar de komende confrontatie van Feyenoord. "Dit wordt één van de mooiste wedstrijden van het seizoen", voorspelt Van Os. Van Eersel is daar niet zo zeker van: "Het zijn wel twee teams die weinig weggeven. En FC Twente ziet Feyenoord als een concurrent."
Verhaar heeft het idee dat FC Twente bewust is van 'de buitenkans' om landskampioen te worden. "Anders was Ramiz Zerrouki bijvoorbeeld wel verkocht aan Feyenoord. Ik denk dat FC Twente de eerste plek wil gaan aanvallen", zegt de oud-buitenspeler.

'Ajax zal heel getergd zijn'

Uiteraard ging het ook over de kansen voor Excelsior tegen Ajax. De Kralingers ruiken bloed, aangezien de Amsterdammers zes keer op rij een gelijkspel behaalden. Desondanks verwacht Verhaar een zware middag op Woudestein. "De kans dat Ajax twee keer achter elkaar punten verliest tegen ploegen die net gepromoveerd zijn, dat is heel klein. Ajax zal heel getergd naar ons komen."
Een coachende Marinus Dijkhuizen
Een coachende Marinus Dijkhuizen © VK Sportphoto - Herman Dingler
Verhaar verwacht dat Excelsior veel moet verdedigen. "Hopelijk kunnen we op de counter eruit komen. Wel zullen we er alles aan doen om een resultaat te behalen."