WEERBERICHT

Het weer van vandaag: droog, nauwelijks wind met af en toe zon

Weerkaart 28 januari
Weerkaart 28 januari © Rijnmond
Het weer op deze zaterdag ziet er aardig uit met af en toe zon en het blijft overal droog. Ook staat er vandaag niet of nauwelijks wind maar is het met een temperatuur van 5 tot 6 graden wel wat aan de frisse kant.
Vanavond en vannacht krijgen we te maken met een toename van de bewolking vanuit het noordwesten en vooral vannacht kan daar soms wat lichte (mot)regen uit vallen. Het koelt af tot een graad of 3 en de zuidwestenwind neemt iets in kracht toe tot matig aan zee.
Morgen staat er duidelijk meer wind dan vandaag. De wind komt dan uit het westen tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land tot krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. Het weerbeeld is overwegend grijs en soms valt er nog wat motregen. De temperatuur komt morgen met 7 graden iets hoger uit dan vandaag.

Vooruitzichten

Na het weekend is het (licht) wisselvallig in het Rijnmondgebied met regelmatig wat regen of een bui zonder al te grote hoeveelheden. De zon zal zich slechts af en toe laten zien. Vooral de stevige westenwind zal een hoofdrol opeisen want deze is vaak vrij krachtig boven land tot krachtig of hard aan zee. De temperatuur loopt na het weekend wat verder op tot ongeveer 9 graden en nachtvorst is voorlopig even niet aan de orde.

Gemiddelde

Tussen 21 en 31 januari bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 6,0 graden en de minimumtemperatuur 0,6 graden. Er valt gemiddeld 21,8 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl