112

112-nieuws: Rotterdammer gestoken met mes en beschoten met balletjespistool | Tientallen wegwerptanks lachgas gedumpt in Alblasserdam

Een man raakte gewond doordat hij werd gestoken
Een man raakte gewond doordat hij werd gestoken © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zaterdag 28 januari.

20:31 uur - Rotterdammer gestoken met mes en beschoten met balletjespistool

In Vlaardingen is zaterdagavond een 32-jarige Rotterdammer gewond geraakt bij een ruzie die uitmondde in een steekpartij aan de Dr. Wiardi Beckmansingel. Nadat de man met een mes was gestoken, werd hij beschoten met een balletjespistool. Een 35-jarige Vlaardinger is later aangehouden in een woning in Hoogvliet. Het slachtoffer is aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht.

11:00 uur - Tientallen 2kg tanks lachgas gedumpt in Alblasserdam

Langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam liggen 44 grote tanks lachgas in het gras. Die zijn daar gedumpt. Het zijn metalen tanks met een inhoud van 2 kilo N2O, oftewel lachgas. Uit een zo'n tank kun je tussen de 200 en 250 ballonnetjes met lachgas vullen. In de berm ligt dus voor zo'n 9 duizend ballonnetjes aan lachgas.
Na wat overleg wie de tanks weg mag halen - het gaat formeel om een gevaarlijke stof - neemt de politie de tanks uiteindelijk mee. In een aantal tanks zit nog wat gas. Deze flessen zijn ontworpen voor eenmalig gebruik, ze worden voor rond de 50 euro verkocht als 'wegwerptank'. Je kunt ze dus niet navullen.
De tanks lagen bij het watertje Rijzenwiel naast de dijk. Wie ze daar heeft gedumpt is onbekend, ze werden gezien door buurtbewoners, die de politie belden.

8:10 uur - Man zwaargewond na aanrijding met metro

Bij metrostation Blijdorp in Rotterdam is zaterdagochtend een man zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een metro. Hoe dat precies is gebeurd is nog onduidelijk, de politie gaat camerabeelden bekijken. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval gebeurde even na 08:00 uur. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, er kwam ook een traumahelikopter. De RET haalde de stroom van het spoor zodat hulpverleners erop konden stappen.
Door de aanrijding is er een grote vertraging op metrolijn E.

8:00 uur - Waterkanonnen spuiten tegen lek giftige stof op Maasvlakte

Bij een chemiebedrijf op de Australieweg op de Rotterdamse Maasvlakte is de giftige stof ethylbenzeen gelekt. Om te voorkomen dat de stof zich via de lucht verspreidt en schadelijk wordt, bestrijdt de brandweer het lek met waterkanonnen.
Vooralsnog is er volgens de brandweer geen gevaar voor de omgeving.

6:00 uur - Mannen op heterdaad betrapt bij inbraak Europoort

De politie heeft afgelopen nacht vier mannen op heterdaad betrapt. Ze waren bezig met een inbraak in een bedrijfspand in de Europoort. De vier daders zijn tussen de 25 tot 34 jaar oud. De recherche stelt een onderzoek in naar de mannen en de inbraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl