nieuws

140 mensen tekenen condoleanceregister in Ambacht

hia.cropresize.tmp.jpg
hia.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Ruim 140 inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht hebben op de eerste dag het condoleanceregister van de omgekomen zusjes Julia en Joyce getekend. De twee zussen kwamen om bij de vliegramp in Tripoli.
Afgelopen zaterdag werd een besloten bijeenkomst voor familie, vrienden en kennissen gehouden. Volgens burgemeester Jonker waren er 125 tot 150 personen aanwezig bij deze bijeenkomst, waarvan een groot deel jongeren. "Duidelijk is dat deze bijeenkomst in een grote behoefte heeft voorzien om verdriet en medeleven met elkaar te delen. Het is een mooie ingetogen bijeenkomst geweest die op een waardige manier is verlopen", aldus de burgemeester.
Na de bijeenkomst van zaterdag zijn er ter nagedachtenis van Joyce en Julia afgelopen maandag nog twee besloten bijeenkomsten gehouden. Eén bij de hogeschool waar Julia studeerde en één bij de woningcorporatie waar Joyce werkte.
Het condoleanceregister blijft waarschijnlijk liggen tot na de uitvaartdienst. Wanneer die plaatsvindt, hangt af van het onderzoek.