FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Lindhout maakte een heel slechte indruk'

Scheidsrechter Allard Lindhout wilde niets van een strafschop weten bij FC Twente-Feyenoord
Scheidsrechter Allard Lindhout wilde niets van een strafschop weten bij FC Twente-Feyenoord © VK Sportphoto - Tom Bode
Nadat de stofwolken waren verdwenen blikten onze verslaggevers Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg in Podcast Feyenoord terug op de topper tegen FC Twente. De Rotterdammers behaalden in Enschede een punt (1-1), maar de mannen konden niet om hét moment van de wedstrijd heen: de handsbal van Robin Pröpper waarbij Feyenoord geen strafschop kreeg.
Kranenburg snapt, net als Feyenoord-trainer Arne Slot, weinig van de beslissing van scheidsrechter Allard Lindhout. Volgens de arbiter gaf Santiago Gimenez een duw aan Pröpper, waarna Lindhout de vrije trap aan FC Twente gaf. "Het contact is echt minimaal. Dat daar geen strafschop voor is gegeven", verzucht de Feyenoord-watcher.
Robin Pröpper maakt hands namens FC Twente tegen Feyenoord
Robin Pröpper maakt hands namens FC Twente tegen Feyenoord © VK Sportphoto - Tom Bode
Van Eersel is het met zijn collega eens. "Het is ook een beetje marchanderen", stipt hij aan. De Feyenoord-watcher vindt dat in heel de wedstrijd van zulke kleine overtredingen zijn geweest. Kranenburg vond Lindhout een 'heel slechte indruk' maken, omdat hij de wedstrijd niet onder controle had. "Dat levert irritaties op. Er werden tikjes uitgedeeld en overtredingen gemaakt. Hij zag het allemaal niet. Ik vond dat Lindhout niet de juiste man op de juiste plaats was."
Desondanks kan Feyenoord volgens de Rijnmond-verslaggevers met een opgeheven hoofd Enschede verlaten. "Er waren zeker kansen, maar het was een wedstrijd waarin twee ploegen op elkaar druk hebben gezet. Dat maakt het tot een leuke wedstrijd", vindt Kranenburg.

Complimenten voor fysieke en medische staf

In Podcast Feyenoord constateerde Van Eersel dat Sebastian Szymanski, die in de rust in de kleedkamer achterbleef vanwege een blessure, gezocht wordt door de tegenstander. "De spelers van FC Twente zijn net iets minder dan Szymanski, die net wat sneller bij de bal is en vlugger met een beweging is. Je bent dan vaak net iets te laat. Dan heb je eigenlijk weinig andere middelen om hem af te kunnen stoppen", merkt Kranenburg op.
Sebastian Szymanski kon na de rust niet meer verder bij Feyenoord in het uitduel met FC Twente
Sebastian Szymanski kon na de rust niet meer verder bij Feyenoord in het uitduel met FC Twente © VK Sportphoto - Tom Bode
Ook in de wedstrijd tegen Ajax werd Szymanski vaak geraakt, haalt Kranenburg aan. "Dat hij in de tweede helft niet mee kan, dat is heel vervelend. Al moet ik zeggen dat Quinten Timber goed inviel." Maar hoe sterk Feyenoord mentaal en fysiek sterker was dan FC Twente, kon Van Eersel bekoren. "Tot de laatste minuut speelde Feyenoord voor de winst. De fysieke staf en de medische staf van Feyenoord hebben het goed op orde."

'Ook Duitse clubs volgen Mijnans'

Verder bespraken Van Eersel en Kranenburg de transferperikelen in en rondom De Kuip. Feyenoord wil zich graag versterken op het middenveld. Thomas van den Belt (PEC Zwolle) en Sven Mijnans (Sparta) zouden op de lijst staan.
De kans is volgens de mannen reëel dat Mijnans het rood-wit van Feyenoord gaat dragen. De middenvelder van Sparta zou ongeveer anderhalf miljoen euro moeten kosten. "Er zijn wel meer kapers op de kust", zegt Kranenburg. "Duitse clubs volgen de verrichtingen van Mijnans. Ook omdat hij nu voor een betrekkelijk laag bedrag is op te halen. Die clubs hopen dat hij in de komende jaren het zo goed gaat doen, zodat zij Mijnans later voor een veelvoud zouden kunnen verkopen."
Sven Mijnans eerder dit seizoen in duel met David Hancko
Sven Mijnans eerder dit seizoen in duel met David Hancko © Herman Dingler/Orange Pictures
Van den Belt maakt dit seizoen indruk bij PEC Zwolle in de eerste divisie. "Van hem weet ik niet veel", geeft Kranenburg toe. "Ik denk wel dat de stap van het linkerrijtje naar de top van de eredivisie veel kleiner is dan die van de top van de eerste divisie naar de eredivisie", zegt Kranenburg, die denkt dat Mijnans zich daarom minder hoeft aan te passen dan Van den Belt.
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!