Nieuwe uitkijktoren op Rozenburgse Landtong

Het is straks nog beter schepen kijken en uitwaaien op de Rozenburgse Landtong. Hier leggen bouwvakkers de laatste hand aan de 22 meter hoge uitkijktoren Paal 83. Havenbedrijf Rotterdam opent de toren officieel op 10 november, maar de ├ęcht nieuwsgierigen kunnen al een kijkje nemen.

Zo was een inwoonster zo benieuwd, dat ze alvast de auto in sprong om langs te gaan. "Genieten", vindt ze. Dat merkt de aannemer van het project ook. "Mensen gaan er het liefst gelijk op", zegt hij. 

Het ontwerp van Paal 83 is geïnspireerd op de roeiers in de Rotterdamse haven. Dit zijn de havenwerkers die handmatig de trossen vastmaken aan de afmeerpalen, zelfs van de grootste schepen. De nieuwe toren heeft uitzicht op het werk van deze roeiers.

'Nieuw perspectief'


Paal 83 past in het huidige plaatje van de Rozenburgse Landtong, volgens Ronald Paul, directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. "Het is hier ideaal om te fietsen, wandelen en genieten van het uitzicht. De uitkijktoren geeft daarop weer een nieuw perspectief." 

De uitkijkpost is door kunstproducent Mothership ontwikkeld als eerbetoon aan de eerste ligplaats voor de overslag en het tanken van LNG, een vloeibaar gemaakt aardgas. Door het gebruik van LNG als brandstof worden er minder schadelijke stoffen uitgestoten. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: