ONGELUK

Vrachtwagen rijdt bij Gorkum van A15 af en plet bestelbus

De neergestortte vrachtwagen bij de Zandkade
De neergestortte vrachtwagen bij de Zandkade © ZHZActueel
Op een viaduct in de A15 ter hoogte van Gorkum is maandagochtend een vrachtwagen naar beneden gestort. Het voertuig kwam terecht op een bestelbusje, dat op dat moment passeerde. Het drama speelde zich af op de lager gelegen Zandkade. De vrachtwagen zou kort daarvoor op de vluchtstrook tegen een personenauto aangereden zijn. Als door een wonder raakten de slachtoffers lichtgewond.
Op foto's van het ongeluk is te zien dat de cabine van de vrachtwagen zwaar beschadigd is en dat het voorste deel van de bestelbus onder de oplegger van de vrachtwagen terechtgekomen is. De veiligheidsregio laat weten dat de twee bestuurders met lichte verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. De vrachtwagen vervoerde ziekenhuisafval.
Volgens de directeur van het transportbedrijf gaat het redelijk met zijn chauffeur. De man heeft wat kneuzingen en blijft voor de zekerheid 24 uur in het ziekenhuis. "Ik sprak hem vrij snel na het ongeval via de telefoon van de ambulancebroeder. Ik ben bijzonder opgelucht. Toen ik hem sprak, had ik de foto's nog niet gezien, maar bij het zien van de foto van de bestelwagen dacht ik wel even 'Oei!"
De cabine van de vrachtwagen raakte zwaar beschadigd
De cabine van de vrachtwagen raakte zwaar beschadigd © MediaTV

'Botsing op vluchtstrook'

Een automobilist die achter de vrachtwagen op de A15 reed, zegt dat de truck in botsing kwam met een auto op de vluchtstrook. De vrachtwagenbestuurder verloor daardoor de macht over het stuur, en reed dwars door de vangrail het viaduct af. De veiligheidsregio kan deze toedracht nog niet bevestigen.
De vrachtwagen die naar beneden is gestort vanaf het viaduct
De vrachtwagen die naar beneden is gestort vanaf het viaduct © ZHZActueel
De politie heeft vanwege het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk de rechterrijstrook van de A15 afgesloten. Daarnaast moet de vangrail worden hersteld. De afsluiting zorgde ervoor dat tussen Sliedrecht-West en Gorkum een paar uur een lange file stond, met maximaal een uur extra reistijd tot gevolg.
De eerste beelden van het ongeluk op het viaduct in de A15 bij Gorkum