NIEUWS

112-nieuws: Twee minderjarige jongens met mes beroven 11-jarige in Papendrecht | Politie arresteerde man met vuurwapen op CS Rotterdam

David Mendes da Silva toen hij nog profvoetballer was.
David Mendes da Silva toen hij nog profvoetballer was. © Rijnmond
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van maandag 30 januari

21:10 uur - Twee minderjarige jongens met mes beroven 11-jarige in Papendrecht

De politie heeft in Papendrecht twee minderjarige jongens aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze een 11-jarige jongen beroofd hebben met een mes.
| Foto:
| Foto:

19:57 uur - Politie arresteerde man met vuurwapen op CS Rotterdam

De politie heeft zondagmiddag een 22-jarige Rotterdammer met een vuurwapen aangehouden bij Rotterdam CS. De Man bleek ook nog een gevangenisstraf van 15 dagen uit te moeten zitten.

14:57 uur - Oud-profvoetballer Mendes da Silva langer vast

Oud-profvoetballer David Mendes da Silva moet drie maanden langer in de gevangenis blijven. De rechter heeft zijn voorarrest verlengd, ondanks het verzoek van zijn advocaat om hem zijn proces in vrijheid te laten afwachten. Justitie verdenkt de oud-speler van onder meer Sparta, Ajax en Oranje van betrokkenheid bij het invoeren van harddrugs. Hij zou daarbij niet alleen hebben gehandeld. Wat zijn rol precies is geweest, is niet bekend. Maar de bewijzen die voorliggen, waren voor de rechter voldoende om de voetballer langer vast te houden. Mendes da Silva zelf zegt dat hij erin geluisd is.

11:45 uur - Vier verstekelingen tijdens lossen vrachtwagen betrapt

Bij een bedrijf aan de Koopliedenweg in Barendrecht zijn aan het einde van de ochtend verstekelingen in een vrachtwagen gevonden. Toen de chauffeur wilde lossen en de achterklep open deed, zag hij vier mensen in zijn trailer. Het gaat om twee volwassenen en twee tieners. Ze zijn volgens de politie geen familie van elkaar. Het zou gaan om vluchtelingen die naar Engeland wilden. De vier zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De chauffeur wordt niet als verdachte aangemerkt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl