112

112 Nieuws: Verdachte verkrachtingen Schiedam en Vlaardingen langer vast

| Foto:
| Foto:
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van dinsdag 31 januari

20:40 - Calandbrug naar Rozenburg na 9 maanden weer open voor verkeer

De Calandbrug gaat woensdag weer open voor verkeer. Vorig jaar bleek bij een storing dat het draaimechaniek van de brug naar Rozenburg kapot was. Het heeft negen maanden geduurd om de brug te repareren, vanwege de zware onderdelen, de complexe omstandigheden en het vinden van gespecialiseerde bedrijven, personeel en materieel.
Voor Rozenburgers is de Calandbrug een van de weinige en daarom een belangrijke toegangsweg naar en uit het dorp, dat onderdeel is van de gemeente Rotterdam.

19:10 - Verdachte verkrachtingen Schiedam en Vlaardingen langer vast

De 52-jarige Schiedammer die twee weken geleden werd aangehouden op verdenking van het verkrachten van twee minderjarige meisjes, blijft 90 dagen langer vastzitten. Ook wordt de man ervan verdacht een poging tot verkrachting te hebben ondernomen bij een ander minderjarig slachtoffer.
De ernstige delicten werden in augustus en september 2010 gepleegd in kelderboxen in Schiedam en Vlaardingen. In november vorig jaar nam de politie bij enkele tientallen mannen uit de omgeving DNA-materiaal af. Dat gebeurde ook bij de aangehouden verdachte, die vrijwillig meedeed aan het onderzoek. Het DNA van de Schiedammer bleek overeen te komen met de DNA-sporen die destijds waren veilig gesteld door de forensische opsporing.

18:30 uur - Treinreizigers zonder kaartje proberen te betalen in natura

Twee zwartrijders in de trein van Frankrijk naar Rotterdam hebben op een bijzondere manier hun reis alsnog willen betalen. Toen ze werden betrapt vroegen ze de conducteur of ze hem konden betalen met mobiele telefoons en draadloze oortjes. Ze hadden 18 setjes oortjes bij zich en 2 iPhones. De conducteur accepteerde de betaling niet en nam de handel in beslag.
De mannen zonder treinkaartjes probeerden de conducteur om te kopen met telefoons en oortjes
De mannen zonder treinkaartjes probeerden de conducteur om te kopen met telefoons en oortjes © Twitter @GAINFRA_ZW4

17:15 uur - Nepbankmedewerkers uit Spijkenisse lichten ouder echtpaar op

De politie heeft maandagavond drie verdachten aangehouden voor het oplichten van een ouder echtpaar in Sint Nicolaasga eerder op de dag. Twee van hen komen uit Spijkenisse: een 17-jarige jongen en een 18-jarige man.
Een man had het stel opgebeld en net gedaan alsof hij een bankmedewerker was. De slachtoffers vertelden hem hun pincode en ze gaven hun pinpassen mee aan de verdachten die aan de deur kwamen om ze op te halen.
Een buurman vertrouwde het niet en fotografeerde het kenteken. Daarop is de auto teruggevonden in Nieuwerkerk aan de IJssel, waar de verdachten nog dezelfde dag zijn opgepakt. De politie bekijkt nog of ze meer gevallen van helpdeskfraude op hun geweten hebben.

16:30 uur - Vijftien panden in beslag genomen én drie aanhoudingen in witwasonderzoek

In een witwasonderzoek heeft de politie dinsdagochtend 15 panden in beslag genomen. De panden staan onder meer in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs en Hoogvliet. De gezamenlijke waarde is 11 miljoen euro, zegt de politie. Ook is er van alles in de huizen gevonden wat in beslag is genomen. Er zijn drie mannen opgepakt. Zij komen uit Berkel en Rodenrijs en Den Haag en worden verdacht van betrokkenheid bij witwassen en drugshandel.
Dankzij een tip kwam de politie de verdachten op het spoor. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

15:55 uur - Hennepkwekers uit Dordrecht gesnapt en opgepakt

De politie heeft bij invallen in huizen in Dordrecht en Papendrecht meerdere hennepkwekerijen gevonden. De woningen kwamen bovendrijven in een politieonderzoek na de vondst van gedumpt hennepafval op de Beerpolderweg, vorig jaar september.
Agenten vonden in totaal 500 wietplanten. In één van de huizen lag ook duizenden euro's cashgeld. Drie mannen uit Dordrecht zijn opgepakt. Ze moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

14:45 uur - Alcoholgeweer doet politie even schrikken

Het is een stuk onschuldiger dan een écht wapen, maar toch zetten voor agenten in Rotterdam-Charlois even 'een stapje achteruit' toen ze bij een voertuigcontrole stuiten op een geweer... gevuld met alcohol. De politie had het gelukkig al snel in de gaten. En de bestuurder? Die vond het vooral een lekker cadeautje, vertelde hij.
Het geweer gevuld met alcohol
Het geweer gevuld met alcohol © Politie Charlois

13:30 uur - Achtervolging Rotterdamse koperdief eindigt in prikkeldraad

De politie Eindhoven heeft afgelopen nacht drie koperdieven aangehouden, waaronder een Rotterdammer. Een beveiliger op een afvalsorteerterrein merkte een hard gestommel op vanuit een container met koper en informeerde de politie. Deze wist twee van de verdachten direct te taseren en zo aan te houden. De derde verdachte, de Rotterdammer, wist te ontsnappen waarna de politie de achtervolging inzette. De Rotterdammer probeerde nog in een hek met prikkeldraad te klimmen, maar dit mocht niet baten.

12:20 uur - Arrestatie na brandstichting Gorinchem

De politie heeft de afgelopen nacht in Gorinchem een man opgepakt na een brand in een schuur aan de Westwagenstraat. Meerdere mensen uit de omgeving moesten korte tijd hun woning uit. De 20-jarige inwoner van Waardenburg werd in de buurt van de schuur aangehouden Het vermoeden bestaat dat de man rond 3:00 uur brand stichtte in het schuurtje. Het is niet duidelijk waarom hij dat deed.

10:30 uur - Ventilatoren op schip zorgen voor geluidsoverlast Maassluis

De Milieudienst Rijnmond heeft dinsdagochtend bijna 20 klachten binnengekregen over een hoge geluidstoon in Maassluis. Onderzoek wees uit dat het geluid afkomstig was van een schip, de Advantage Victorie. Aan boord piepten de ventilatoren. Er zijn maatregelen genomen om het hoge geluid te stoppen.