WEER

Het weer van vandaag: bewolking en wind

Het weerbeeld van woensdag 1 februari
Het weerbeeld van woensdag 1 februari © Rijnmond
Vandaag is er veel bewolking maar zien we vooral vanochtend ook nog af en toe de zon. Het blijft vrijwel overal droog en de temperatuur komt uit rond een zachte 9 graden. Vooral de wind zal een hoofdrol spelen op deze woensdag want die waait stevig door uit het westen met een vrij krachtige wind boven land tot soms hard vlak aan zee, windkracht 5 tot 7.
Vanavond en vannacht kan er verspreid wat lichte regen of een bui vallen maar veel regen wordt er in onze regio niet verwacht. De temperatuur daalt naar ongeveer 6 graden en de westenwind neemt een fractie in kracht af tot matig boven land en soms nog krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6.
Morgen is er veel bewolking en valt er vooral in de ochtend mogelijk nog wat lichte regen. Verder lijkt het meest droog te blijven en is het opnieuw zacht met een temperatuur van ongeveer 9 graden. De westenwind doet het iets rustiger aan maar waait boven land nog steeds matig tot vrij krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5.

Vooruitzichten

De komende dagen is er veel bewolking en is het op vrijdag en zaterdag overwegend droog. Op zondag valt er een enkele bui maar is ook de zon weer te zien. Het is zacht met op vrijdag en zaterdag temperaturen rond 10 graden. Na het weekend lijkt het langzaam kouder te worden met ruimte voor de zon, blijft het droog en neemt de wind in kracht af.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 1 en 10 februari bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 6,6 graden en de minimumtemperatuur 1,0 graden. Er valt gemiddeld 25,2 mm neerslag.