METRO

19-jarige Rotterdammer loopt metrobuis in en verongelukt: 'Een buitengewoon tragisch ongeval'

Het slachtoffer wordt door de hulpdiensten uit de metrobuis gehaald
Het slachtoffer wordt door de hulpdiensten uit de metrobuis gehaald © Colin de Bles/MediaTV
De negentienjarige jongen uit Rotterdam die zaterdagochtend werd aangereden door een metro, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De jongeman was op station Blijdorp de buis van metrolijn E ingelopen. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.
Uit camerabeelden is gebleken dat het gaat om een ongeval en dat er geen aanwijzingen zijn dat sprake is van zelfmoord, laat de politie weten. Te zien is dat de jongen in zijn eentje de metrobuis inloopt. Daar wordt hij aangereden door een metro.
Het ongeluk gebeurde even na 08:00 uur. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Vervoerder RET haalde de stroom van het rails zodat hulpverleners erop konden stappen om de jongen uit de metrobuis te halen.
De tiener is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij later overleden aan zijn verwondingen.
De RET spreekt over 'een buitengewoon tragisch ongeval, in de eerste plaats voor de nabestaanden, maar ook voor de metrobestuurder die ontzettend geschrokken is'.
Het OV-bedrijf probeert onder meer met cameratoezicht te voorkomen dat mensen op het metrospoor gaan lopen, maar volgens een woordvoerder komt het nog te vaak voor dat dit wel gebeurt. "Het is levensgevaarlijk dat te doen, niet alleen vanwege de metro's die er rijden, maar ook vanwege de hoogspanningsleiding naast het spoor."
Update 18:35 uur: reactie RET toegevoegd.