112

112-nieuws: Spookrijder (19) die dodelijke botsing A16 overleefde weer bij kennis en opgepakt | Justitie in hoger beroep zaak Willem Engel

Bij het drama met een spookrijder kwam een Rotterdammer om het leven
Bij het drama met een spookrijder kwam een Rotterdammer om het leven © SQ Vision Mediaprodukties
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 2 februari.

20:21 uur - Spookrijder (19) die dodelijke botsing A16 overleefde weer bij kennis en opgepakt

De 19-jarige spookrijder uit Drunen die de fatale crash op de A16 overleefde, is na dagen van kunstmatige coma weer bij kennis. De tiener is opgepakt en zit vast, meldt Omroep Brabant. Het ongeval op 15 januari van dit jaar kostte een 54-jarige man uit Rotterdam het leven. Het hondje dat in de auto zat overleefde crash ook niet. Daarnaast kwamen er twee inzittenden van de vluchtauto om: de 33-jarige bestuurder uit Tilburg en een 17-jarige tiener uit Harreveld. De bijrijders van de 54-jarige man, een moeder (51) en dochter (14) uit Antwerpen, raakten gewond.
De spookrijdende auto werd achtervolgd door de politie vanwege betrokkenheid bij een schietpartij in Roosendaal, waarbij een 19-jarige man twee kogels in zijn lijf kreeg. De vluchtauto was een paar keer uit het zicht van de politie omdat de man zo hard reed. Nadat de bestuurder tegen het verkeer in reed op de A16 bij Prinsenbeek, stopte de politie de achtervolging. Daar klapte de vluchtauto tegen het voertuig van de Rotterdammer.
De 19-jarige verdachte is na verhoor door de politie in voorarrest genomen. Hij blijft nog zeker zestig dagen in de cel.

12:50 uur - Justitie in hoger beroep zaak Willem Engel

Justitie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de strafzaak tegen Rotterdammer Willem Engel. Hij werd grotendeels vrijgesproken van opruiing via Twitterberichten online.
Het ging om zes Tweets die volgens justitie voor opruiing hebben gezorgd. De rechter oordeelde dat dit in vijf van de zes Tweets niet het geval was. Justitie vindt dat die vrijspraak van zes Twitterberichten niet terecht is.
Engel werd veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De Rotterdammer gaf direct na de uitspraak al aan dat hij zelf ook in hoger beroep te gaan.

12:00 uur - 150 tips voor zoektocht naar Lucky

De zoektocht naar Lucky heeft momenteel 150 tips opgeleverd. De eerste uitzending van opsporing verzocht leverde 135 tips op en de tweede uitzending nog 15 meer.
Lucky, die eigenlijk Minh Nghia Vuong heet, wordt verdacht van de moord op de 66-jarige Michel en een poging tot moord op haar 38-jarige dochter Anneke. Zij vecht anderhalve week na het schietdrama op de parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht nog steeds voor haar leven. Anneke is de ex-partner van Vuong.
Minh Nghia Vuong, alias Lucky
Minh Nghia Vuong, alias Lucky © privé

09:25 - Heinenoordtunnel onder water

De linkerrijstrook van de Heinenoordtunnel richting Rotterdam is afgesloten doordat het water dat boven de tunnel hoort te stromen, de tunnel in komt.
Aankomend weekend gaat de Heinenoordtunnel voor het eerst dicht als begin van anderhalf jaar afsluitingen in de tunnel vanwege een grote onderhoudsbeurt. Aan de beelden van Rijkswaterstaat te zien, is dat niet voor niets.

07:15 uur - Man aangehouden na melding steekpartij Rotterdam-Zuid

De politie heeft een man aangehouden na een melding van een steekpartij in de Slaghekstraat in Rotterdam-Feijenoord. Dat gebeurde rond zeven uur. Volgens de politie was er een ruzie tussen een man en een vrouw in een woning. Daarbij is de vrouw gewond geraakt aan haar hoofd.
Of het om een steekwond gaat, is onduidelijk Wel is op straat een grote plas bloed te zien met daar omheen verschillende kledingstukken, zoals een pet. Inmiddels is de vrouw naar het ziekenhuis overgebracht. In de woning is ook een mes gevonden dat mogelijk is gebruikt. Dat mes is in beslag genomen.