BUREAU RIJNMOND

Capelse bakker raakt gewond als hij stekende overvaller de zaak uitknokt

Opgeloste zaak
Opgeloste zaak © Bureau Rijnmond
Bakker Jeroen Luijten is in de vroege ochtend van 11 januari aan het werk in zijn winkel in Capelle aan den IJssel, als plotseling een overvaller voor zijn neus staat. Die denkt snel geld te kunnen scoren. Luijten en de overvaller raken in gevecht. De bakker wordt meerdere keren gestoken, maar weet de dader zijn zaak uit te werken.
Woensdag 11 januari, even voor 7:00 uur, is de bakker in de winkel aan het Slotplein druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe dag. De achterdeur is open omdat een bestelbus wordt geladen. Op het moment dat de bakker de deur wil sluiten omdat de bestelbus weg is, drukt de overvaller die open.
Er ontstaat direct een worsteling tussen de twee en de bakker wordt in arm, borst, oor en gezicht gestoken. Hevig bloedend wordt hij naar het ziekenhuis vervoerd. Daar wijst onderzoek uit dat er gelukkig geen vitale lichaamsdelen zijn geraakt, maar er zijn wel 18 hechtingen nodig om de verwondingen te dichten.
Op camerabeelden is te zien dat de verdachte aan komt rijden en ook vlucht met een donkere scooter met een windscherm.
De overvaller is tussen de 1 meter 70 en 1 meter 75 lang. Hij heeft een donkere huidskleur en kort zwart haar. Hij draagt een zwarte gewatteerde jas met capuchon en een zwarte hoodie. Bovendien heeft de overvaller een muts op en een mondkapje voor. Mogelijk is ook hij tijdens de vechtpartij gewond geraakt. Wie weet wie het is? Of wie kan de politie helpen aan nieuwe informatie en/of camerabeelden?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000