nieuws

'Strandpaviljoens binnen zes weken weer open'

strandtenten.jpg
strandtenten.jpg
ROTTERDAM - De drie strandtenten die vanacht zijn afgebrand bij Hoek van Holland moeten binnen anderhalve maand weer zijn opgebouwd. Dat hebben de eigenaren dinsdagmiddag gezegd.
De deelraad van Hoek van Holland is met spoed bij elkaar gekomen om te praten over de gevolgen van de grote brand. Volgens deelraadsvoorzitter Hestia Reukema worden de getroffen strandtenthouders opgevangen.
Drie strandpaviljoens op het strand van Hoek van Holland brandde in de nacht van maandag op dinsdag af. Het gaat om De Waterskihut, Zwoel en De Noorderpier. Niemand raakte gewond.
De brand ontstond waarschijnlijk in De Waterskihut. De eigenaar zei dinsdagochtend al zo snel mogelijk te willen herbouwen. Als het aan hem ligt, kan het paviljoen over vier weken weer open zijn.

Niet te redden

Op het moment dat de brand uitbrak, was er geen personeel aanwezig in de strandtenten. De brandweer kon de drie houten paviljoens niet meer redden. Het vuur kon makkelijk om zich heen grijpen, omdat de strandtenten dicht naast elkaar staan.
De brand werd toevallig ontdekt door surveillerende politieagenten. De oorzaak van de brand is nog steeds onbekend. De technische recherche heeft de hele middag onderzoek gedaan.
Verslaggever Justus Cooiman sprak met gedupeerde strandtenteigenaren
Verslaggever Maikel Coomans spreekt met gedupeerde strandtenteigenaren
18-05-2010-Verbrande paviljoens snel weer open by rtvrijnmond
Een strandtenteigenaar over de ravage