nieuws

'Wij laten Sparta niet in de steek'

31-12-kasteel-sparta.jpg
31-12-kasteel-sparta.jpg
ROTTERDAM - De afgetreden commissarissen van Sparta zullen de club in financieel opzicht niet in de steek laten. Dat heeft de inmiddels demissionaire president-commissaris Simon de Jong aan RTV Rijnmond laten weten.
"We hebben de club financieel gezond gemaakt en lopen niet weg voor de problemen die door de degradatie zijn ontstaan", aldus De Jong, die het besluit van de Raad van Commissarissen om af te treden toelichtte. "We zullen onze financiele verplichtingen nakomen en de club in alle opzichten netjes achterlaten."
Naast De Jong zullen ook Erik Achten, Alex Klein, Cees van Cuilenborg en Ard-Jan Kooren demissionair aanblijven om een aantal lopende zaken af te handelen. "Zo zullen we een technische commissie aanstellen die een profielschets voor de nieuwe trainer moet maken." Net als Achten heeft ook De Jong een gedeelte van zijn prive-vermogen en heel veel tijd in de club geinvesteerd en mede daarom valt de gang van zaken de zakenman zwaar. "Dit is gevoelsmatig een moeilijke beslissing", zei De Jong.
"Maar we kunnen als beleidsbepalers niet weer een trainer ontslaan en zelf aanblijven. Ook wij zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken. In het verleden hebben wij altijd kritiek geleverd op bestuurders bij Sparta die 'aan het pluche kleefden' en dan kunnen wij niet hetzelfde doen." De Jong vindt de gang van zaken vooral vervelend voor algemeen directeur Peter Bonthuis. "Hij is altijd erg loyaal geweest en heeft keihard gewerkt, we hebben dan ook tegen hem gezegd dat hij op onze steun kan blijven rekenen."
Op de vraag of De Jong en de andere commissarissen in de toekomst wellicht terugkeren in een nieuwe Raad van Commissarissen zei hij dat dat niet de bedoeling is. Desondanks houdt de ex-voorzitter van DOTO een slag om de arm. "Dat is niet ons uitgangspunt, maar ik sluit niets uit."