112

112-nieuws: Jarenlange celstraffen geëist tegen verdachten wapenhandel | Kind zwaargewond na aanrijding in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een arrestatie van een uithaler.
Een arrestatie van een uithaler. © JBMedia (archieffoto)
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van vrijdag 3 februari.

21:30 - Jarenlange celstraffen geëist tegen verdachten wapenhandel

Justitie in Rotterdam eist tegen vier verdachten van grootschalige wapenhandel jarenlange celstraffen. Tegen de hoofdverdachte, een 35-jarige Capellenaar, is 7,5 jaar geëist. Uit het onderzoek naar de wapenhandel was naar voren gekomen dat de wapens in onderdelen vanuit Amerika naar Kroatië werden vervoerd en daar in elkaar werden gezet. De wapens werden daarna naar ons land gebracht, waar ze werden verkocht.
De andere verdachten zijn de broer van de Capellenaar, een 26-jarige neef uit Rotterdam en een man van 33 uit Huis ter Heide. Zij hoorden respectievelijk 7 jaar, 6 jaar en 5,5 jaar tegen zich eisen.

16:00 - Kind zwaargewond na aanrijding in Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk aan den IJssel is een kind zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Dat gebeurde halverwege de middag aan de Elbe. Het kind is naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies is gebeurd.

15:45 - Bedrijfsongeval bij terminal EMO op de Maasvlakte, één persoon gewond

Bij een terminal van EMO op de Maasvlakte heeft vrijdagmiddag een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Bij een aanrijding kreeg de bestuurder van het voertuig door de klap het stuur in zijn buik. Hij is het naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder meldt dat het niet duidelijk is waarmee hij reed en waar hij tegenaan is gebotst.

14:35 - Douanier uit Capelle aan den IJssel opgepakt voor corruptie

Een 56-jarige douanier is vrijdag opgepakt voor corruptie, dat meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om een vrouw uit Capelle aan den IJssel. Ze wordt ook verdacht van schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. De vrouw zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met haar advocaat.

14:00 - Penta College in Spijkenisse ontruimd vanwege brand

Vrijdagmiddag is het Penta College in Spijkenisse ontruimd vanwege een brand. Ongeveer 400 kinderen moesten de school verlaten, laat een woordvoerder weten. De brand was snel onder controle en het vuur is inmiddels geblust. Het is niet duidelijk hoe de brand precies is ontstaan en of de lessen nog hervat gaan worden.

12:52 - Veroordeelde Rotterdammer uiteindelijk opgepakt

Een speciaal team van de politie, FASTNL, heeft zondag 29 januari een 58-jarige man aangehouden in Roosteren. De Rotterdammer is in Nederland veroordeeld tot het betalen van bijna een miljoen euro. Daarnaast wordt hij nog gezocht door onze zuiderburen, waar hij al was veroordeeld met een gevangenisstraf van 6 jaar.
Wat de man heeft gedaan, kan de politie niet zeggen. FASTNL houdt zich bezig met het opsporen van mensen die bij verstek zijn veroordeeld maar nog niet zijn opgepakt. De 58-jarige man was onderweg naar een restaurant toen hij is aangehouden. Hij probeerde nog te vluchten, maar dat mislukte.

11:46 - Schip in Schiedam zorgt voor geluidsoverlast

Het havenbedrijf Rotterdam heeft een schip een opdracht gegeven om de Wilhelminahaven in Schiedam te verlaten. Er kwam teveel herrie van het schip en bij de milieudienst Rijnmond, DCMR, waren vanmorgen tientallen klachten binnengekomen
Uit onderzoek bleek dat het geluid afkomstig was van het schip in de Wilhelminahaven. Daarop heeft het havenbedrijf de kapitein gesommeerd te vertrekken.

10:01 - Zeven auto's beschadigd door stuk metaal op A15 Charlois

Een file op de A15 bij Rotterdam-Charlois heeft vrijdagmorgen een opvallende oorzaak. Zeven auto's zijn namelijk beschadigd geraakt doordat zij over een stuk metaal zijn gereden. Het gaat hierbij om de rijbaan richting Europoort.
Het leverde vrijdagmorgen vooral veel lekke banden en schade aan de onderkant van de auto's op. Zeven voertuigen stonden kort daarna stil op de vluchtstrook, waarna een korte file ontstond. Een aantal wagens moesten worden weggetakeld. Meerdere auto's hebben een vloeistof gelekt, waardoor de vluchtstrook nu schoon gemaakt moet worden. Hoelang dit gaat duren is niet bekend.
Hoe het stuk metaal daar terecht is gekomen is niet duidelijk. Mogelijk is een vrachtwagen het verloren. Inmiddels is het wel weggehaald.

08:01 - Heinenoordtunnel dicht door renovatie

Automobilisten op de A29 moeten vrijdagavond opletten: de Heinenoordtunnel is dan dicht voor renovatie. Dit duurt tot maandagochtend 05:00 uur. Het gaat dan alleen om de rijrichting Rotterdam. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Kiltunnel.
De renovatie is een groter project, dat tot eind 2024 gaat duren. De tunnel is hiervoor vaker dicht. Vrijdag 10 februari zal de tunnel opnieuw in het weekend gesloten zijn.

07:48 - 5 uithalers in Rotterdamse haven aangehouden

De douane heeft donderdagmiddag drie jonge mannen aangehouden op de Maasvlakte. Zij zouden op zoek zijn geweest naar drugs. Donderdagnacht zijn er nog eens twee mannen opgepakt in de Waalhaven. Het gaat om mannen van 18, 22 en 24 jaar en twee mannen van 19 jaar. De Zeehavenpolitie meldt dat de uithalers zijn overgedragen aan de politie voor verder onderzoek.

07:07 - Overvallers privéclub willen geen seks maar geld

Op vrijdag 9 september komen drie mannen de seksclub Samantha in Rotterdam gewapend binnen. Een vrouw, die de gasten achter de balie verwelkomt, krijgt een wapen tegen haar hoofd waarna de andere twee mannen de privéclub aan de 's-Gravendijkwal doorzoeken. Zij vinden een volle portemonnee en een mobiele telefoon en gaan ervandoor. De mannen worden nog gezocht door de politie.
De overval is gefilmd. De beelden staan bij Bureau Rijnmond.