FEYENOORD

Slot over uitspraak Van Nistelrooij dat Feyenoord favoriet voor titel is: 'Een fantastisch compliment'

Arne Slot
Arne Slot © VK Sportphoto/Tom Bode
PSV-trainer Ruud van Nistelrooij noemde Feyenoord vrijdag richting de onderlinge wedstrijd van zondag 'favoriet voor de titel'. Feyenoord-trainer Arne Slot vertelde op het persmoment voorafgaand aan het duel in de Kuip dat een fantastisch compliment te vinden. Verder ging Slot in op het mislopen van Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt, de fitheid van de selectie en mogelijke revanchegevoelens door de eerdere nederlaag in Eindhoven.
Waar menig Feyenoord-supporter richting de deadline van de transferperiode nog tot middernacht wakker bleef in de hoop op een transfer, lag Arne Slot naar eigen zeggen al te slapen. Feyenoord slaagde er niet in FC Twente-speler Ramiz Zerrouki naar de club halen. En ook PEC Zwolle-middenvelder Thomas van den Belt, die hoog op het wensenlijstje van Feyenoord staat, kwam niet naar Rotterdam.
Jammer, zo vertelde Slot op het persmoment voor PSV-thuis. Maar bij hem ging de knop al snel om. "De volgende ochtend train je namelijk weer met de jongens en denk je: we hebben een goede ploeg. Ja, we hadden ons graag versterkt. Daar zijn we afgelopen maand ook hard mee bezig geweest, ook na de wedstrijd tegen FC Twente van zondag (1-1). In onze optiek hebben we op Zerrouki ook een goed bod gedaan. Maar dat vond FC Twente niet. Dat is hun goed recht", vertelt Slot.

'Komende zomer nieuwe poging'

De Feyenoord-trainer liet zich ook uit over middenvelder Van den Belt. Feyenoord slaagde er niet in om hem naar de Kuip te halen omdat PEC Zwolle niet aan een winterse transfer wilde meewerken. Maar volgens Slot zal Feyenoord over een aantal maanden voor Van den Belt terugkomen. "Wij vinden Thomas zeker interessant. Meerdere clubs hebben getracht hem over te nemen en dat zelfde rijtje clubs zal waarschijnlijk ook komende zomer voor zijn komst gaan. Wij gaan het zeker nog een keer proberen en willen hem graag hebben."
Duidelijk is dus wel dat Feyenoord naar een of meerdere versterkingen zocht in de winter. Alleen was bij de club daarbij ook duidelijk dat het niet koste wat kost een speler wilde halen. Het moest immers wel een echte versterking zijn. "In het verleden zijn hier ook spelers aangetrokken in de winter die geen versterking bleken. We hadden naast Zerrouki en Van den Belt niet nog een lijst met tien namen liggen waarvan we ook vonden dat het een versterking zouden zijn."
Bekijk hier de persconferentie van Arne Slot voor PSV-thuis.
Na mislopen Zerrouki en Van den Belt ging knop bij Slot snel om: 'Dan train je weer met de jongens en denk je: we hebben een goede ploeg'
Omdat er geen middenvelder naar de Kuip kwam en Sebastian Szymanski de komende weken bij de ploeg van Slot ontbreekt door een blessure, heeft slot op het middenveld niet al te veel keuze. "Het is altijd jammer als een speler die wekelijks speelt er niet bij is. Maar gelukkig hebben we, op Gernot Trauner na, weinig blessures. En Quinten Timber is juist wel weer eerder fit dan gedacht. Als het gedurende het seizoen telkens zo is dat de ene speler net fit is als de ander wegvalt, dan is het niet erg."
Met nog vijftien wedstrijden te gaan staat Feyenoord er in de competitie ook gewoon prima voor. Niet voor niets sprak PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zich eerder vandaag uit in koploper Feyenoord 'de favoriet voor de titel' te zien. "Dat is een fantastisch compliment", zegt Slot. "Dat andere clubs nu zo naar ons kijken zegt iets over wat we het afgelopen half jaar gedaan hebben."
Quinten Timber afgelopen zondag in duel met Ramiz Zerrouki
Quinten Timber afgelopen zondag in duel met Ramiz Zerrouki © VK Sportphoto - Tom Bode
In dat half jaar verloor Feyenoord in de competitie slechts één keer, uitgerekend tegen PSV (4-3). Op de vraag of die ene nederlaag in Eindhoven voor revanchegevoelens zorgt, reageert Slot instemmend. "Dat speelt een rol, net als het feit dat we nu twee keer achter elkaar niet hebben gewonnen. Het zijn een aantal ingrediënten die ons gemotiveerd maken. Al moet ik ook zeggen dat dit elftal altijd alles geeft en ik me daar dus geen zorgen over maak."

Guus Til

Op wie Feyenoord in ieder geval moet letten zondag is Guus Til, die vorig seizoen nog in de Kuip speelde maar nu het PSV-shirt draagt. Slot werkte bij zowel AZ als Feyenoord met Til en kent hem dus goed. "Ik stuur Guus af en toe nog wel eens een appje. Hij is een speler die bij AZ en vorig seizoen bij ons veel betekend heeft. In Eindhoven is hij doorgegaan met wat hij hier ook deed: gevaarlijk en dreigend zijn bij ballen die het zestienmetergebied in worden gebracht."
Feyenoord won de voorbije twee duels niet en zal snakken naar een zege, zeker omdat het daarmee een directe concurrent een enorme klap uit kan delen en op zeven punten achterstand kan zetten. Maar wordt het ook een spektakelstuk in de Kuip? "Als het weer 4-3 wordt maar dan in ons voordeel, dan zou ik dat hartstikke leuk vinden."