nieuws

Raad van Commissarissen Sparta stapt op

kasteel.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
kasteel.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De voltallige Raad van Commissarissen van Sparta stapt op. Dat heeft de club maandagavond bekendgemaakt op haar eigen website. De raad voelt zich mede verantwoordelijk voor 'de teleurstellende sportieve prestaties.'
De raad van commissarissen zal aanblijven tot er een nieuwe raad aantreedt. Op korte termijn wordt een technische commissie geïnstalleerd die advies moet uitbrengen over de samenstelling van de technische staf en spelersgroep. In de commissie moeten volgens het persbericht vooral mensen komen die "over de benodigde actuele voetbal knowhow beschikken en gevoelsmatig dichtbij Sparta staan".
'Reorganisatie onvermijdelijk'
Volgens de commissarissen zal de degradatie Sparta in financieel opzicht zwaar treffen omdat bezuinigingen en een interne reorganisatie onvermijdelijk zijn. Sparta degradeerde zondag na een bizarre wedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior.

Uittocht van talenten


Sparta vreest de komende weken een uittocht van jeugdige talenten. De overstap van Nick Viergever en Erik Falkenburg naar AZ zou al nagenoeg rond zijn. Aad de Mos keert volgend jaar ook zo goed als zeker niet terug als trainer van Sparta.