FC RIJNMOND

FC Rijnmond over titelkansen Feyenoord: 'Als je komende potjes doorkomt, ligt de weg naar de titel open'

Van links naar rechts: Bart Nolles, Luigi Bruins, Dennis van Eersel en Geert den Ouden
Van links naar rechts: Bart Nolles, Luigi Bruins, Dennis van Eersel en Geert den Ouden © Rijnmond
In een nieuwe FC Rijnmond werd uiteraard vooruit gekeken naar de eredivisietopper tussen Feyenoord en PSV van zondag (14.30 uur). De uitspraak van PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kwam ter sprake, die zei dat hij in Feyenoord dé favoriet voor de titel ziet. Luigi Bruins en Geert den Ouden zijn het daarmee eens: “Als Feyenoord de komende potjes doorkomt, is de weg naar de titel vrij.”
Het is bijna traditie geworden. Feyenoord heeft het lastig tegen Ajax, Ajax heeft het zwaar tegen PSV en PSV kent altijd een moeizame middag in de Kuip. Voor Den Ouden is het in ieder geval duidelijk: ook zondag gaat Feyenoord van PSV winnen. “Ik denk namelijk dat PSV op dit moment niet goed genoeg is om bij Feyenoord te winnen”, aldus Den Ouden.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
FC Rijnmond over titelkansen Feyenoord: 'Als je komende potjes doorkomt, ligt de weg naar de titel open'
Het neemt niet weg dat er bij Feyenoord de laatste weken ook een aantal dingen minder gaan. Zo aasde de club zoals bekend op de komst van Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt, maar kwamen beide spelers niet naar Rotterdam. “Er is wel sprake van teleurstelling bij Feyenoord”, aldus Feyenoord-watcher Van Eersel. “Feyenoord had versterking kunnen gebruiken, maar ook niet ten koste van alles.”

'Acht miljoen voor Zerrouki niet te veel'

Dat bleek uiteindelijk, want Feyenoord kwam er niet uit met FC Twente over Zerrouki. Den Ouden snapte wel waarom ze Feyenoord de middenvelder naar de Kuip wilde halen. “Zerrouki is een speler die op termijn misschien wel verkoopwaarde heeft. Maar ik vind dat Feyenoord ook wel nadenken of ze het goed hebben gedaan. Ik vind acht miljoen euro voor Zerrouki niet te veel."
Voor één speler was het uitblijven van de komst van Zerrouki – voor wie volgens Bruins ook interesse van PSV is - misschien wel mooi nieuws: Mats Wieffer. De middenvelder lijkt daardoor nog meer kans te maken op speelminuten de komende periode. Zeker omdat de geblesseerde Sebastian Szymanski de komende tijd bij Feyenoord ontbreekt. “Ik kan me voorstellen dat Wieffer diep van binnen wel blij is hoe het is gelopen", aldus Bruins.
Ramiz Zerrouki afgelopen weekend tijdens FC Twente-FC Emmen
Ramiz Zerrouki afgelopen weekend tijdens FC Twente-FC Emmen © Marcel ter Bals/Orange Pictures
Ook de spitspositie van Feyenoord voor het duel met PSV wordt besproken. Santiago Giménez is in goede vorm, scoorde vorige week tegen FC Twente en lijkt op een basisplaats te mogen rekenen. Toch werpt Van Eersel ook een andere suggestie op. “Misschien is het tegen de verdediging van PSV, zeker in de Kuip waar ze het altijd zwaar hebben, wel goed om Danilo op te stellen. Met name voor het afjagen, waar hij goed in is.”
Wint Feyenoord zondag van PSV, dan komt de ploeg op zeven punten voorsprong van de Eindhovenaren. Volgens Bruins zou dat een flinke stap richting de titel zijn. “Zeker omdat je daarna eigenlijk alleen nog maar AZ-thuis krijgt en verder tegen de kleintjes speelt. Als ze de komende potjes doorkomen, zou de weg naar de titel vrij moeten zijn.” Dat ziet Den Ouden ook zo: "Als Feyenoord de komende weken goed doorkomt, gaan we al langzaam richting mei."

Thijs Slegers

De mannen bespreken ook dat wat er zondag in de twaalfde minuut gaat gebeuren. In die minuut wordt PSV-perschef Thijs Slegers, die deze week het nieuws kreeg ongenezelijk ziek te zijn, herdacht. “Supporters worden opgeroepen om dan een lichtje op hun telefoon te maken. Heel mooi dat dit kan. Slegers heeft ook opgeroepen je als stamceldonor in te schrijven. Inmiddels zijn er talloze aanmeldingen gekomen. Daar heb ik heel veel respect voor”, zegt Van Eersel.
Voordat de topper zondag op het menu staat, speelt Sparta vanavond al tegen RKC. Dat doet de ploeg van Maurice Steijn zonder Sven Mijnans, die naar AZ is vertrokken. Den Ouden is niet al te positief over de transfer. “Mijnans is nog niet een heel seizoen een vaste waarde geweest. Hij doet het de laatste weken goed, maar AZ haalt hem voor de breedte. Had hem dan nog een half seizoen bij Sparta laten spelen.”
Morgenavond komt ook Excelsior nog in actie, thuis tegen RKC. Voor Bruins is het makkelijk: hij vult een ééntje in. Den Ouden denkt dat het lastiger wordt voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen. “Dit is nu niet een wedstrijd waarvan ik zeg: dat gaan ze nu winnen.”