nieuws

Rotterdams paviljoen in Shanghai dinsdag open

2010-Paviljoen01.cropresize.tmp.jpg
2010-Paviljoen01.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en kroonprins Willem-Alexander zullen dinsdag het Rotterdamse paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Shanghai openen. De stad presenteert zich daar tussen 185 landen en ongeveer vijftig steden.
Rotterdam en Shanghai zijn al dertig jaar zustersteden, maar de belangrijkste reden voor de gemeente om zich in China te presenteren is het thema van de ‘World Expo’: ‘leven in de stad met uitdagingen zoals de klimaatverandering’.
“Wij laten zien hoe Rotterdam omgaat met uitdagingen op het gebied van water en klimaat en hoe wij er op die manier voor zorgen dat onze stad in alle weersomstandigheden prima kan functioneren,” aldus Paula Verhoeven, Klimaatdirecteur van de gemeente.
De gemeente heeft voor de expositie een eigen paviljoen laten bouwen in de stad met ongeveer 14 miljoen inwoners. In dat paviljoen worden onder meer een dijk en een waterplein tentoongesteld, een Rotterdamse uitvinding. Het paviljoen is grotendeels vervaardigd door zestig studenten van de Willem De Koning Academie.