NIEUWS

Kwart miljoen tipgeld langer beschikbaar in zoektocht naar Jaïr Soares

Jaïr Soares
Jaïr Soares © Archief
De Peter R. de Vries Foundation heeft de periode verlengd waarin aanspraak kan worden gemaakt op een kwart miljoen euro voor de gouden tip die leidt naar de vondst van Jaïr Soares. De periode is verlengd tot 18 maart.
De periode waarin aanspraak kan worden gemaakt op de beloning voor de gouden tip is verlengd, omdat instanties in Kaapverdië en Portugal hebben aangegeven aandacht aan de zaak te willen besteden. De familie Soares komt oorspronkelijk uit Kaapverdië en Portugal.
Jaïr Soares verdween in 1995 op 7-jarige leeftijd van het strand in Monster. Hij speelde tikkertje buiten bij een strandtent, terwijl zijn vader naar binnen was gegaan om patat te bestellen. Een grote zoektocht leidde tot niets en er is nooit meer iets van het jongetje gehoord of gevonden.

Verouderingsfoto

De Peter R. de Vries Foundation heeft, sinds de bekendmaking van het uitloven van het bedrag op 4 augustus 2022, onder meer een flyeractie gehouden. 'Ook is er afgelopen januari aandacht gevraagd via social media in Portugal en Kaapverdië door een verouderingsfoto te delen van hoe Jaïr er mogelijk nu op 35-jarige leeftijd uit zou zien.' De familie van het kind komt oorspronkelijk uit Portugal en Kaapverdië, de Peter R. de Vries Foundation wil onderzoeken of er 'een mogelijkheid is dat Jaïr in 1995 hierheen is ontvoerd'.
Het afgelopen half jaar zijn er meer dan 125 tips binnengekomen over de vermissing. Concrete tips zijn, in sommige gevallen anoniem, doorgestuurd naar het coldcase team van Den Haag. 'Het team is momenteel nog steeds bezig met het natrekken van deze tips.'
Zo zou Jaïr er nu uit kunnen zien
Zo zou Jaïr er nu uit kunnen zien © Peter R. de Vries Foundation