NIEUWS

112-nieuws: Chaos in Hoeksche Waard door afsluiten Heinenoordtunnel: 'Wij zijn omgekeerd'

De Heinenoordtunnel richting Rotterdam is nog dicht tot maandagochtend.
De Heinenoordtunnel richting Rotterdam is nog dicht tot maandagochtend. © Rijnmond
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zaterdag 4 februari.

12:00 - Lange file op N217 door dichte tunnel

Door de afsluiting van de Heinenoordtunnel staan in de Hoeksche Waard op veel wegen lange files. De tunnel is in de richting van Rotterdam dicht vanwege werkzaamheden. De meest voor de hand liggende omleiding gaat door de Kiltunnel, via de N217. Daar is de vertraging inmiddels opgelopen tot meer dan veertig minuten. Ook op binnenwegen is het momenteel drukker dan normaal.
Op de Facebook-pagina van Rijnmond schrijft Mary Zevenbergen: 'Het is een zootje op N217 richting Kiltunnel, vanaf Puttershoek staat al een file en op de aanvoerwegen daar naartoe ook zeer druk. Wij zijn omgekeerd!!! Kwam ook nog een ambulance met sirenes tegemoet die er nauwelijks door kon. Dit is echt een heel groot drama voor iedereen.'
De Heinenoordtunnel is in noordelijke richting dicht tot maandagochtend 05:00 uur. De renovatie is onderdeel van een groter project, dat tot eind 2024 duurt. De tunnel is daarom vaker dicht. Vrijdag 10 februari zal de tunnel opnieuw in het weekend gesloten zijn.

12:15 - Aangehouden Pool had nog drie jaar gevangenisstraf

In Gorinchem heeft de politie een Pool aangehouden die in zijn geboorteland nog een gevangenisstraf had open staan. De agenten controleerden een auto aan de Banneweg. Toen de identiteit van de bestuurder werd gecontroleerd, werd duidelijk dat hij voortvluchtig was. De man was veroordeeld voor gebruik van en handel in drugs. Hij was daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.