nieuws

Drinkwater nog steeds niet veilig in Vlaardingen

Vlaardingers wordt nog steeds aangeraden hun water koken voordat ze het drinken. Woensdagmorgen werd bekend dat het waterleidingnet in Vlaardingen is vervuild met de E.coli-bacterie.
Waterbedrijf Evides is nog volop bezig met onderzoek naar de E.coli-bacterie. Zo wordt er nog gezocht naar de oorzaak ervan. Het waterbedrijf heeft ook extra water gebracht naar de zorginstellingen in Vlaardingen, om hen te helpen.

Groenteboer neemt maatregelen


Groenteboer Jan uit Vlaardingen van groentenspeciaalzaak Passion lijkt er zelf niet al te veel van onder de indruk: hij zet voor zichzelf nog gewoon koffie met kraanwater en spoelt ook groenten er nog mee af. Wel heeft hij een pan met gekookt water klaar staan. "Ik denk dat het in zodanig kleine hoeveelheden is dat het niet heel schadelijk is. Voor mezelf heb ik er geen pijn in m'n buik van."
Uiteraard houdt de groentenboer er wel rekening mee: de groenten worden afgespoeld met gewoon water, maar daarna nog wel zorgvuldig gekookt in water dat sowieso al drie minuten gekookt heeft. Alle groenten die niet worden gekookt, worden wel gewassen in schoon en gekookt water.

Water koken


Waterbedrijf Evides heeft woensdag rondgereden met vier geluidswagens om inwoners te waarschuwen tegen de bacterie. Aangeraden wordt om het water eerst drie minuten te koken. Dat advies blijft nog zeker twee dagen van kracht.

E-coli


Welke E.coli-bacterie het is, is nog niet bekend. Van de normale variant worden de meeste mensen niet ernstig ziek, maar sommige varianten kunnen wel ernstige darminfecties tot gevolg hebben.
Voor zover bekend is er geen sprake van besmetting met de bacterie in Vlaardingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl