nieuws

Weer lantaarnpalen midden op straat

2010-paal02.cropresize.tmp.JPG
2010-paal02.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Er staan weer lantaarnpalen midden op straat en in parkeervakken. Drie weken terug doken ze op aan het Napelshof in Rotterdam-Oosterflank, nu aan de Niels Bohrplaats in Rotterdam-Ommoord.
Bewoners van de Niels Bohrplaats kijken hoofdschuddend naar de werkzaamheden van de stratenmakers. De bestrating van het parkeerterrein achter winkelcentrum en metrostation Binnenhof gaat op de schop, maar de lantaarnpalen blijven op hun oude plaats staan. Gevolg: één lantaarnpaal staat ruim één meter van de stoeprand op het toekomstige wegdek.

Lantaarnpaal in parkeervak

En stuk verderop is een lantaarnpaal midden in een parkeervak beland. Twee andere palen zullen binnenkort vermoedelijk ook op het wegdek uitkomen. De stratenmakers zien het probleem maar zeggen machteloos te staan. Er is sprake van ‘een communicatiefout’ tussen de diverse betrokken partijen.

Donkere straten

De deelgemeente Prins Alexander laat weten dat de straat nog niet officieel is opgeleverd. Om bewoners en winkeliers toch tegemoet te komen is de straat alvast opengesteld. De oude lantaarnpalen worden vervangen, maar de nieuwe zijn er nog niet. Omdat de straat anders niet verlicht is, heeft de deelgemeente de oude voorlopig laten staan.

Nog geen datum oplossing

In oktober moet het hele project zijn afgerond, maar wanneer de lantaarnpalen op de goede plaats worden gezet weet de deelgemeente niet. Aan het Napelshof in Rotterdam-Oosterflank zijn ze inmiddels goed gezet.