NIEUWS

Maandblad Quote: vermogen André van Duin ruim 10 miljoen euro, exclusief grachtenpand

André van Duin met Corrie van Gorp in zijn hoogtijdagen als komiek
André van Duin met Corrie van Gorp in zijn hoogtijdagen als komiek © Archief Rijnmond
Het vermogen van André van Duin Produkties BV bedraagt 10,7 miljoen euro. Dat meldt het maandblad Quote in reactie op het nieuws dat de van oorsprong Rotterdamse komiek wordt gechanteerd.
Het tijdschrift, bekend van miljonairshitlijst de Quote 500, schrijft verder dat het Amsterdamse grachtenpand van Van Duin in 2020 korte tijd te koop heeft gestaan voor 5 miljoen euro. "Ons viel toen al de tekst op de wand van de salon op: Homo sapiens non urinat in ventum", memoreert Quote. "Oftewel: een wijs man plast niet tegen de wind in. Daar had diegene die Van Duin nu probeert af te persen misschien iets beter naar moeten luisteren, want de komiek laat overduidelijk niet met zich sollen."

Valselijk beschuldigd

Het advocatenechtpaar Knoops liet gisteren in een persbericht weten dat de 75-jarige Van Duin 'door een persoon vals wordt beschuldigd en hiermee recentelijk wordt gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag'.
Het echtpaar wil voorlopig geen toelichting geven op het persbericht, waardoor niet duidelijk is waarvan Van Duin valselijk beschuldigd wordt en welk geldbedrag er wordt geëist. Bij justitie is aangifte gedaan van de chantage.
Van Duin liet aan RTL Boulevard weten dat hij geschrokken is, maar dat het goed met hem gaat en dat hij de zaak met vertrouwen tegemoet ziet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl