FEYENOORD

Goudhaantje Jahanbakhsh prijst mentaliteit Feyenoord na comeback tegen PSV: 'De mentaliteit in deze ploeg is ongelofelijk'

Alireza Jahanbakhsh knikt raak voor Feyenoord tegen PSV
Alireza Jahanbakhsh knikt raak voor Feyenoord tegen PSV © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Als redder in nood was daar vanmiddag Alireza Jahanbakhsh, die met twee doelpunten tegen PSV (2-2) hoogstpersoonlijk zorgde voor een punt voor Feyenoord. De Iraniër glunderde na afloop uiteraard vanwege zijn glansrol en prees de vechtlust van Feyenoord.
Ja, het gevoel dat het zelfs na de 0-2 achterstand nog kon voor Feyenoord had invaller Jahanbakhsh zeker. Feyenoord kreeg dan ook dusdanig veel kansen dat het eigenlijk wachten leek op treffers voor de ploeg van Arne Slot. "We wisten dat als we zo door zouden gaan, het goed zou komen. We hadden gewoon goede kansen om de wedstrijd te winnen. Ik denk dat we twee punten hebben laten liggen", aldus Jahanbakhsh.
Opgeven deed Feyenoord geen moment. Na de rode kaart voor Armando Obispo kreeg Feyenoord een mokerslag te verwerken toen Thorgan Hazard de 0-2 maakte. Maar Feyenoord bleef knokken. "De mentaliteit van deze ploeg is ongelofelijk goed. We blijven doorgaan en hebben ons al een paar keer dit seizoen teruggeknokt. Als we bovenaan willen eindigen en prijzen willen winnen, dan hebben we deze mentaliteit nodig."
Alireza Jahanbakhsh is het goudhaantje bij Feyenoord-PSV
Van die mentaliteit was Jahanbakhsh wel de verpersoonlijking. De vleugelspeler maakte eerst de 1-2 met een uitstekende kopbal en zorgde in de 96ste minuut voor extase in de Kuip, door de 2-2 via de paal binnen te schieten. Jahanbakhsh en co aasden vervolgens nog op meer. "Ik wilde even een celebration doen, maar iedereen zei: 'We moeten terug naar de middenlijn.' Daarna hebben we nog wel kansen gehad op de zege, maar de gelijkmaker viel eigenlijk te laat."

'We hebben veel goede spelers'

Maar Jahanbakhsh kende dus wel een heldenrol. Alleen is de realiteit ook dat de voormalig speler van onder meer AZ dit seizoen geen onbetwiste basisspeler bij Feyenoord is. Stiekem hoopt Jahanbakhsh dat, uiteraard, wel snel te worden. "We hebben in ons elftal veel goede spelers, er is veel concurrentie binnen de ploeg. Als voetballer wil je altijd spelen, maar de trainer en staf beslissen. Ik doe er in ieder geval alles aan om het team te helpen en klaar te zijn als ik mag opdraven."
Alireza Jahanbakhsh legt aan voor de 2-2 bij Feyenoord-PSV
Alireza Jahanbakhsh legt aan voor de 2-2 bij Feyenoord-PSV © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
En klaar om te knallen, dat was Jahanbakhsh tegen PSV zeker.