ETEN

Winnaar Heel Holland Bakt verrast met creaties en sleept chocoladebokaal in de wacht: 'Ik hoopte dat het geen droom was'

Wie wint Heel Holland Bakt?
Wie wint Heel Holland Bakt? © Omroep Max
Zondagavond was het zover: de 'grande finale' van het tiende seizoen van Heel Holland Bakt. De Rotterdamse Mercedes Roggen (26) ging de strijd aan om de titel 'beste thuisbakker van Nederland'. Met haar creaties in de keuken schopte ze het tot de finale, en als kers op de taart werd ze kampioen! Ook de Rozenburgse Amel (40) stond in de finale, maar helaas kon zij Mercedes niet verslaan.
Het water liep de kijkers van Heel Holland Bakt vast in de mond, toen ze de baksels van Mercedes voorbij zagen komen. Ze maakte onder meer een verrukkelijk ogende croquembouche met hazelnoot en mokka en creëerde een taart gebaseerd op de cocktail Pornstar Martini.
Mercedes wint een bokaal volledig gemaakt van chocolade
Mercedes wint een bokaal volledig gemaakt van chocolade © Elvin Boer
Omdat ze opnieuw verraste met haar creaties, sleepte de 26-jarige Rotterdamse zondag de hoofdprijs in de wacht: een bokaal volledig gemaakt van chocolade. In een bloedstollende finale riep André van Duin haar uit tot dé winnares van Heel Holland Bakt. "Ik had nooit verwacht dat ik hiertoe in staat zou zijn. Wauw!", lacht Mercedes. "Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik helemaal in shock. Ik hoopte dat het geen droom was en dat ik opeens wakker zou worden in de hotelkamer, terwijl ik nog moest bakken. Gelukkig was dat niet zo!"
In een opwelling schreef Mercedes zich in voor het programma. Na wekelijks onder hoge druk te moeten presteren in de keuken, was de ontlading bij de winst duidelijk zichtbaar.
Benieuwd naar de ontknoping? Bekijk de video hieronder:
De ontknoping van Heel Holland Bakt
Maandagochtend, iets over acht, spreken we Mercedes Roggen op Radio Rijnmond. Luister je mee?