FEYENOORD

FC Rijnmond blikt terug op Feyenoord-PSV: 'Het beïnvloeden van scheidsrechters begint de spuigaten uit te lopen'

FC Rijnmond met Sjoerd Mossou
FC Rijnmond met Sjoerd Mossou © Rijnmond
Genieten, deden de mannen van FC Rijnmond zondag bij de topper tussen Feyenoord en PSV. "Vooral de manier waarop Feyenoord er tot de 99ste minuut alles aan deed om die goal te maken. Dat vond ik echt heel mooi", aldus analyticus Geert den Ouden.
Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg vond 2-2 een passende uitslag. "Feyenoord begon slecht aan de wedstrijd, maar in de tweede helft zag je een groot verschil. Er werd veel afgejaagd, waar dat in de eerste helft te weinig werd gedaan", vertelt Kranenburg.
AD-verslaggever Sjoerd Mossou kijkt met een dubbel gevoel terug op de topper. "Feyenoord heeft nu drie topwedstrijden op rij niet gewonnen, terwijl ze telkens net iets beter waren. Als je dan maar drie punten haalt is dat net te weinig. Daarin moet de lat omhoog."

Probleem

"Het is hartstikke knap dat ze drie keer niet verliezen. Maar je had minimaal een van de drie moeten winnen", vervolgt Mossou, die ziet dat Ajax en PSV meer individuele kwaliteit in huis hebben. "Dat is het probleem van dit Feyenoord. Het spel is behoorlijk tot goed. Maar voorin heeft Feyenoord te weinig spelers die de wedstrijd voor je winnen."
"Daarom moet Feyenoord heel veel kansen en druk creëren om tot scoren te komen. Topwedstrijden win je dan te vaak net niet. Voor Ajax is het bijvoorbeeld makkelijker om een wedstrijd waarin ze niet veel beter zijn te winnen, door individuele kwaliteit."

'Stop met praten tegen de vierde man'

Niet voor het eerst dit seizoen was de arbitrage zondag punt van discussie in De Kuip. Zo wuifde Danny Makkelie meermaals een door Feyenoorders geclaimde strafschop weg, waar PSV zich beklaagde over de negen minuten blessuretijd. Mossou en Den Ouden zijn er wel klaar mee. "Het beïnvloeden van scheidsrechters begint de spuigaten uit te lopen", aldus Mossou.
Den Ouden, zelf ook scheidsrechter, heeft het vooral gehad met het geklaag bij de vierde man. "Arne Slot heeft die vierde man al meermaals als een pispaal bekritiseerd. Die staan daar gewoon hun werk te doen. Nu gedraagt hij zich anders en denkt hij dat het op een normale manier wel kan. Maar stop ermee. Stop met praten tegen de vierde man."
"Slot is altijd op zoek naar dat ene voordeeltje", vult Mossou aan. "Hij wil overal bij betrokken zijn en een klein rolletje spelen. Dat doet hij heel slim en charmant, maar het moet niet doorslaan. Het wordt af en toe een beetje irritant. Al gebeurt zo'n gesprekje met de scheidsrechter in de rust wel vaker (Slot zocht Makkelie even op in de spelerstunnel, red.), Nederlandse scheidsrechters gaan ook graag de dialoog aan."